Parkzuid opent in het Vondelpark in Amsterdam

Strandzuid breidt uit, van strand naar park. Dit doen de ondernemers van de succesvolle onderneming met restaurant Parkzuid, dat zijn deuren opent in het bekendste park van Amsterdam, het Vondelpark. Daar vestigt het restaurant zich in het voormalige Filmmuseum. Het restaurant wordt gerund door de ondernemers Michel Pais en Bram van Es. Dit meldt Entree Magazine.

Inmiddels zijn veel Amsterdammers bekend met restaurant Strandzuid. In het restaurant aan het stadsstrand zit het vaak vol met mensen die een hapje eten, wat drinken en tegelijkertijd genieten van de zon. Nu willen de ondernemers van het restaurant deze formule doorzetten naar het park midden in de hoofdstad van het land. Hier willen zij de nadruk leggen op het leveren van kwaliteit in de service, een goede sfeer, en presentatie van het eten.

Vondelparkpaviljoen

Het restaurant is gevestigd in het historische Vondelparkpaviljoen. Van 1972 tot 2012 kon je hier het Filmmuseum bezoeken. Het gebouw is ontworpen door Willem Hamer en gebouw tussen 1874 en 1881. Het pand staat op het laagste punt van de stad, in het Vondelpark. In het gebouw wordt het Vondelpark naar binnen gebracht, met decoraties in verschillende tinten groen, het gebruik van hout en veel planten en een moswand.

Het restaurant is zeven dagen in de week geopend. Van zondag tot donderdag is het open van 10:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag en zaterdag is het restaurant een uurtje langer open tot 19:00 uur. De ondernemers serveren in de ochtend een ontbijt met gerechten zoals een chiapap met cacao, amandelmelk en granola. Tijdens de lunch kun je gezonde gerechten zoals salades bestellen. Ben je op zoek naar comfort food, dan biedt het restaurant ook guilty pleasures aan zoals pizza en hamburgers. Momenteel is het restaurant nog niet in de avond open, dit staat gepland voor medio maart. Dan is het ook de bedoeling dat de voorzijde van het restaurant een terras wordt.

Door: Nationale Horecagids