Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stamgasten van buurtcafé in Voorburg voeren actie na het verdwijnen van het terras

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Stamgasten van buurtcafé in Voorburg voeren actie na het verdwijnen van het terras
Het is duidelijk dat de stamgasten het niet eens zijn met het besluit dat het terras bij buurtcafé De Conckelaer in Voorburg moest verdwijnen. Tegenover het café stond een betonnen plateau dat fungeerde als terras voor het café. Tijdens de coronatijd is deze in gebruik genomen. Nu heeft de eigenaar van het plateau, het Hoogheemraadschap van Delfland, besloten dat zij er geen permanent terras van willen maken. Daarom komen de cafégangers en politici in actie. Dit meldt Omroep West.

Eén van de buurtbewoners loopt met flyers door het dorp. Op deze manier wil hij handtekeningen inzamelen voor een petitie om het terras te houden. Ondertussen is deze al meer dan 2.000 keer ondertekend. De eigenaar van het café vindt het enorm mooi om te zien hoe de bewoners en politiek zich inzetten voor het terras. Ze geeft aan dat ze niet had verwacht dat politici meedoen met de actie.

Ruim dertig jaar staat het café in Voorburg. De eigenaar zegt dat het betonnen plateau elke dag het café roept en dat het zonde is dat het terras niet gebruikt kan worden als de zon schijnt. Ook café De Conckelaer heeft het moeilijk gehad tijdens corona. Daarom was het terras een mooie aanvulling op het café. Daarnaast heeft de eigenaar tijd en geld geïnvesteerd in het veilig en aantrekkelijk maken van het plateau. Die geeft aan dat de kosten die hiervoor zijn gemaakt nog niet volledig zijn gedekt met de opbrengsten van het terras.

Mooie toevoeging voor de buurt

Lieke Muller van de lokale CDA vindt het ‘een unieke locatie en een unieke situatie’. Ze vindt dat het terras een mooie toevoeging is voor de buurt. Daarom gaat de CDA Zuid-Holland zich inzetten voor het behoud ervan. Maar zegt dat de uiteindelijke beslissing bij het Hoogheemraadschap ligt.

Het Hoogheemraadschap vindt dat het plateau geen goede plek is voor een permanent terras. Dat komt door de ondermijning van de toegankelijkheid van het gebouw en de kering, waar het plateau aan vastzit. Anders kan daar volgens het Hoogheemraadschap lastiger onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Een woordvoerder zegt dat zij nadrukkelijk hebben aangegeven dat zij een vergunning wouden verlenen voor een bepaalde tijd.

Als één schaap over de dam is volgen de anderen

De reden waarom het Hoogheemraadschap moeite heeft met de toezegging, is het effect dat het kan hebben op andere ondernemers. “Als wij dit zouden toestaan, zou dit betekenen dat deze beslissing openbaar moet worden gemaakt. En dat iedereen de mogelijkheid zou moeten krijgen om hiernaar mee te dingen”. Daarnaast zouden ze dan ook de huurprijs opnieuw moeten berekenen. Het Hoogheemraadschap stelt daarom dat de café-eigenaar het beste naar de gemeente kan stappen als zij op een andere plek een terrasuitbreiding wil hebben.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.