Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Stamgasten van buurtcafé in Voorburg voeren actie na het verdwijnen van het terras

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Stamgasten van buurtcafé in Voorburg voeren actie na het verdwijnen van het terras
Het is duidelijk dat de stamgasten het niet eens zijn met het besluit dat het terras bij buurtcafé De Conckelaer in Voorburg moest verdwijnen. Tegenover het café stond een betonnen plateau dat fungeerde als terras voor het café. Tijdens de coronatijd is deze in gebruik genomen. Nu heeft de eigenaar van het plateau, het Hoogheemraadschap van Delfland, besloten dat zij er geen permanent terras van willen maken. Daarom komen de cafégangers en politici in actie. Dit meldt Omroep West.

Eén van de buurtbewoners loopt met flyers door het dorp. Op deze manier wil hij handtekeningen inzamelen voor een petitie om het terras te houden. Ondertussen is deze al meer dan 2.000 keer ondertekend. De eigenaar van het café vindt het enorm mooi om te zien hoe de bewoners en politiek zich inzetten voor het terras. Ze geeft aan dat ze niet had verwacht dat politici meedoen met de actie.

Ruim dertig jaar staat het café in Voorburg. De eigenaar zegt dat het betonnen plateau elke dag het café roept en dat het zonde is dat het terras niet gebruikt kan worden als de zon schijnt. Ook café De Conckelaer heeft het moeilijk gehad tijdens corona. Daarom was het terras een mooie aanvulling op het café. Daarnaast heeft de eigenaar tijd en geld geïnvesteerd in het veilig en aantrekkelijk maken van het plateau. Die geeft aan dat de kosten die hiervoor zijn gemaakt nog niet volledig zijn gedekt met de opbrengsten van het terras.

Mooie toevoeging voor de buurt

Lieke Muller van de lokale CDA vindt het ‘een unieke locatie en een unieke situatie’. Ze vindt dat het terras een mooie toevoeging is voor de buurt. Daarom gaat de CDA Zuid-Holland zich inzetten voor het behoud ervan. Maar zegt dat de uiteindelijke beslissing bij het Hoogheemraadschap ligt.

Het Hoogheemraadschap vindt dat het plateau geen goede plek is voor een permanent terras. Dat komt door de ondermijning van de toegankelijkheid van het gebouw en de kering, waar het plateau aan vastzit. Anders kan daar volgens het Hoogheemraadschap lastiger onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Een woordvoerder zegt dat zij nadrukkelijk hebben aangegeven dat zij een vergunning wouden verlenen voor een bepaalde tijd.

Als één schaap over de dam is volgen de anderen

De reden waarom het Hoogheemraadschap moeite heeft met de toezegging, is het effect dat het kan hebben op andere ondernemers. “Als wij dit zouden toestaan, zou dit betekenen dat deze beslissing openbaar moet worden gemaakt. En dat iedereen de mogelijkheid zou moeten krijgen om hiernaar mee te dingen”. Daarnaast zouden ze dan ook de huurprijs opnieuw moeten berekenen. Het Hoogheemraadschap stelt daarom dat de café-eigenaar het beste naar de gemeente kan stappen als zij op een andere plek een terrasuitbreiding wil hebben.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.