Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

SVH en VANG Buitenhuis bieden e-learning voor duurzame horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen. Dit meldt SVH.

Voor veel horecaondernemers is duurzaamheid nog een hol containerbegrip. Ze vinden het ook lastig in te voeren in de bestaande bedrijfsvoering. Want duurzaamheid is breed en groot: geen fossiele brandstoffen meer, thuisbezorgen zonder CO2-uitstoot, circulair gebruik van grondstoffen en meer. Toch zijn er talrijke mogelijkheden om de ecologische voetafdruk kleiner te maken.

Hoe een bestaand bedrijfsconcept te verduurzamen

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "In een sector waarin veel eten wordt weggegooid en waar veel energie wordt verbruikt, is enorm veel resultaat te behalen. Daarom is het goed dat we samen met VANG Buitenshuis werken aan een e-learning met kant-en-klare oplossingen. In de e-learning Duurzame horeca brengen we noodzakelijke en actuele kennis bij elkaar. Ook komt duidelijk naar voren hoe je medewerkers kunt motiveren en hoe je een bestaand bedrijfsconcept kunt verduurzamen. Hoe je zelfs kosten kunt besparen door duurzaam te werken."

VANG = van afval naar grondstof

Het programma VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit programma helpt de kantoor-, winkel-, dienstensector (KWD) om het restafval dat vrijkomt te verminderen. De KWD-sector bestaat uit ruim 1 miljoen bedrijven in overheid, onderwijs, vrije tijd, vervoer, winkels, horeca, handel, zorg en zakelijke dienstverlening. Deze sector produceert 5,3 miljoen ton afval per jaar. Daarvan wordt nu nog maar de helft gerecycled. Er valt dus veel te winnen door minder en anders in te kopen en afval beter te scheiden en te recyclen.

E-learning vanaf eind mei beschikbaar

Stichting Horeca Opleiding (SHO) is als opleider betrokken bij de ontwikkeling van de e-learning en zal als eerste horecaopleider een training Duurzame horeca aanbieden. De training Duurzame horeca zal vanaf eind mei bij SHO beschikbaar zijn. Deze wordt afgesloten met een officieel SVH-certificaat.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.