Normal_lukasz-radziejewski-cg4mzl_esvu-unsplash__1_

Een horecaondernemer in Goor heeft van de gemeente een boete gekregen voor het overtreden van de regels. Tijdens een schoolfeest mocht hij Eetcafé Calimero langer openhouden, maar uiteindelijk hield hij de zaak volgens de gemeente langer op dan was toegestaan. Om 4.00 uur stonden er nog mensen op het terras en na sluiting van de feesttent op de Schoolfeestweide, draaide hij in de tuin nog harde muziek. Dat is tegen de nieuwe spelregels voor de horeca in het Schoolfeestweekend. Hiervoor krijgt hij een boete van 3.000 euro. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Volgens de nieuwe regels voor horeca tijdens het Schoolfeestweekend, mag er na sluitingstijd van de Schoolfeesttent geen band of muziek meer spelen. Ondernemers die een ruimere openingstijd willen hanteren, moeten daarvoor ontheffing aanvragen. Dan mag een zaak tot niet later dan 03.30 uur openblijven.

Proces-verbaal

Volgens ondernemer Koerie heeft hij zich aan de regels gehouden. “Uit het proces-verbaal van de politie blijkt dat het feest bij komst van de politie niet meer in volle gang was. Medewerkers waren al tafels en stoelen aan het opruimen en om 04.00 uur ging personeel naar huis. Dat er omstreeks die tijd nog mensen op de openbare weg staan, tja. En verder hadden we geen band of dj, maar een playlist opgezet in de achtertuin”, aldus Koerie. De politie zei bovendien niets over de muziek die aanstond in de achtertuin.

De gemeente stelt echter dat de muziek 60 meter verderop nog te horen was en dat het leek op een afterparty. Zo’n feestje zou in strijd zijn met de regels. Inmiddels heeft de horecaondernemer het via een zienswijze voor elkaar gekregen dat de boete werd gehalveerd. Maar dat is voor Koerie niet voldoende. Hij heeft daarom een officieel bezwaar ingediend.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky