Goors eetcafé op de vingers getikt na overtreden horecaspelregels

De avond in het eetcafé van ondernemer Boulos Kourie eindigde anders dan dat hij zich had voorgesteld. In het weekend van het Goor School- en Volksfeest heeft de uitbater de nieuwe spelregels voor de horeca overtreden. De straf bedraagt een boete van 3.000 euro. De ondernemer vindt dit onterecht en wil dat de boete kwijtgescholden moet worden. Dit meldt Tubantia.

Na aanvraag is een ontheffing verleend aan het eetcafé Calimero in Goor. Zo konden zij langer open blijven voor een feest dat in het café werd gehouden. In de ontheffing wordt het de horeca toegestaan om de openingstijden te verruimen tot 3:30 uur. Om 4:00 uur waren er echter nog mensen op het terras. Daarnaast werd nog luide muziek gedraaid nadat de feesttent zijn deuren sloot, ondanks dat dit niet buiten mocht. Dit zou rond 2:00 uur gebeurd moeten zijn.

Vorig jaar mei was al verontwaardiging onder de Goorse horeca omtrent de nieuwe spelregels voor de lokale horeca. De regels verbieden het de horecaondernemingen om na de sluitingstijd van de Schoolfeesttent nog muziek te draaien buiten. Binnen is wél toegestaan. Daarnaast mocht de horeca een ontheffing aanvragen om een latere sluitingstijd te hanteren.

‘Playlist opgezet in de achtertuin’

De uitbater van het eetcafé geeft aan dat zij zich wel aan de regels hebben gehouden. Zo stelt hij dat in het proces-verbaal van de politie staat dat het feest niet meer op volle gang bezig was. Daarnaast zouden werknemers op dat moment al bezig zijn om stoelen en tafels op te ruimen. Die zouden rond 4:00 uur naar huis zijn gegaan. De muziek in de tuin was volgens de ondernemers geen band of dj. Zij hadden een playlist opgezet in de achtertuin. Er zou geen melding zijn gemaakt van de muziek in de achtertuin, enkel aan de voorkant van het café. “Die zijn uitgezet”, zegt Kourie.

De gemeente stelt echter dat de muziek ongeveer 60 meter van het café vandaan nog te horen was. Zo kreeg de politie het idee dat er een afterparty aan de gang was. Dit zou in strijd zijn met de regels voor de horeca. In de regels werd gesproken over ‘achtergrondmuziek’. Dan zou er een melding gedaan moeten worden voor ‘incidentele festiviteit’.

Gehalveerde boete niet voldoende

Uiteindelijk is besloten dat de boete voor Kourie gehalveerd wordt. Nog steeds is hij het daar niet mee eens en wil deze volledig kwijtgescholden hebben. Daarom dient hij officieel bezwaar in tegen de aanklacht. Afgelopen maandag is het bezwaar behandeld door de commissie. De uitspraak zal over een paar weken zijn.

Door: Nationale Horecagids