Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Goors eetcafé op de vingers getikt na overtreden horecaspelregels

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Goors eetcafé op de vingers getikt na overtreden horecaspelregels
De avond in het eetcafé van ondernemer Boulos Kourie eindigde anders dan dat hij zich had voorgesteld. In het weekend van het Goor School- en Volksfeest heeft de uitbater de nieuwe spelregels voor de horeca overtreden. De straf bedraagt een boete van 3.000 euro. De ondernemer vindt dit onterecht en wil dat de boete kwijtgescholden moet worden. Dit meldt Tubantia.

Na aanvraag is een ontheffing verleend aan het eetcafé Calimero in Goor. Zo konden zij langer open blijven voor een feest dat in het café werd gehouden. In de ontheffing wordt het de horeca toegestaan om de openingstijden te verruimen tot 3:30 uur. Om 4:00 uur waren er echter nog mensen op het terras. Daarnaast werd nog luide muziek gedraaid nadat de feesttent zijn deuren sloot, ondanks dat dit niet buiten mocht. Dit zou rond 2:00 uur gebeurd moeten zijn.

Vorig jaar mei was al verontwaardiging onder de Goorse horeca omtrent de nieuwe spelregels voor de lokale horeca. De regels verbieden het de horecaondernemingen om na de sluitingstijd van de Schoolfeesttent nog muziek te draaien buiten. Binnen is wél toegestaan. Daarnaast mocht de horeca een ontheffing aanvragen om een latere sluitingstijd te hanteren.

‘Playlist opgezet in de achtertuin’

De uitbater van het eetcafé geeft aan dat zij zich wel aan de regels hebben gehouden. Zo stelt hij dat in het proces-verbaal van de politie staat dat het feest niet meer op volle gang bezig was. Daarnaast zouden werknemers op dat moment al bezig zijn om stoelen en tafels op te ruimen. Die zouden rond 4:00 uur naar huis zijn gegaan. De muziek in de tuin was volgens de ondernemers geen band of dj. Zij hadden een playlist opgezet in de achtertuin. Er zou geen melding zijn gemaakt van de muziek in de achtertuin, enkel aan de voorkant van het café. “Die zijn uitgezet”, zegt Kourie.

De gemeente stelt echter dat de muziek ongeveer 60 meter van het café vandaan nog te horen was. Zo kreeg de politie het idee dat er een afterparty aan de gang was. Dit zou in strijd zijn met de regels voor de horeca. In de regels werd gesproken over ‘achtergrondmuziek’. Dan zou er een melding gedaan moeten worden voor ‘incidentele festiviteit’.

Gehalveerde boete niet voldoende

Uiteindelijk is besloten dat de boete voor Kourie gehalveerd wordt. Nog steeds is hij het daar niet mee eens en wil deze volledig kwijtgescholden hebben. Daarom dient hij officieel bezwaar in tegen de aanklacht. Afgelopen maandag is het bezwaar behandeld door de commissie. De uitspraak zal over een paar weken zijn.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.