Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Goors eetcafé op de vingers getikt na overtreden horecaspelregels

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Goors eetcafé op de vingers getikt na overtreden horecaspelregels
De avond in het eetcafé van ondernemer Boulos Kourie eindigde anders dan dat hij zich had voorgesteld. In het weekend van het Goor School- en Volksfeest heeft de uitbater de nieuwe spelregels voor de horeca overtreden. De straf bedraagt een boete van 3.000 euro. De ondernemer vindt dit onterecht en wil dat de boete kwijtgescholden moet worden. Dit meldt Tubantia.

Na aanvraag is een ontheffing verleend aan het eetcafé Calimero in Goor. Zo konden zij langer open blijven voor een feest dat in het café werd gehouden. In de ontheffing wordt het de horeca toegestaan om de openingstijden te verruimen tot 3:30 uur. Om 4:00 uur waren er echter nog mensen op het terras. Daarnaast werd nog luide muziek gedraaid nadat de feesttent zijn deuren sloot, ondanks dat dit niet buiten mocht. Dit zou rond 2:00 uur gebeurd moeten zijn.

Vorig jaar mei was al verontwaardiging onder de Goorse horeca omtrent de nieuwe spelregels voor de lokale horeca. De regels verbieden het de horecaondernemingen om na de sluitingstijd van de Schoolfeesttent nog muziek te draaien buiten. Binnen is wél toegestaan. Daarnaast mocht de horeca een ontheffing aanvragen om een latere sluitingstijd te hanteren.

‘Playlist opgezet in de achtertuin’

De uitbater van het eetcafé geeft aan dat zij zich wel aan de regels hebben gehouden. Zo stelt hij dat in het proces-verbaal van de politie staat dat het feest niet meer op volle gang bezig was. Daarnaast zouden werknemers op dat moment al bezig zijn om stoelen en tafels op te ruimen. Die zouden rond 4:00 uur naar huis zijn gegaan. De muziek in de tuin was volgens de ondernemers geen band of dj. Zij hadden een playlist opgezet in de achtertuin. Er zou geen melding zijn gemaakt van de muziek in de achtertuin, enkel aan de voorkant van het café. “Die zijn uitgezet”, zegt Kourie.

De gemeente stelt echter dat de muziek ongeveer 60 meter van het café vandaan nog te horen was. Zo kreeg de politie het idee dat er een afterparty aan de gang was. Dit zou in strijd zijn met de regels voor de horeca. In de regels werd gesproken over ‘achtergrondmuziek’. Dan zou er een melding gedaan moeten worden voor ‘incidentele festiviteit’.

Gehalveerde boete niet voldoende

Uiteindelijk is besloten dat de boete voor Kourie gehalveerd wordt. Nog steeds is hij het daar niet mee eens en wil deze volledig kwijtgescholden hebben. Daarom dient hij officieel bezwaar in tegen de aanklacht. Afgelopen maandag is het bezwaar behandeld door de commissie. De uitspraak zal over een paar weken zijn.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.