Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Café Schenkers in Apeldoorn stopt door gestegen prijzen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Café Schenkers in Apeldoorn stopt door gestegen prijzen
Na bijna acht jaar het café Schenkers te hebben gerund, moet eigenaar Matt van Maastricht de deuren van zijn zaak sluiten. Het café stopt met bestaan op 1 februari van dit jaar, meldt Apeldoorn Direct. 

Niet alleen de prijsstijgingen hebben Matt de strop omgedaan. Hij merkte dat er iets veranderd is in de binnenstad na corona. Hij zegt dat het rustiger is geworden en dat zij dit ook terugzien in de bezoekersaantallen. Zo komt een bedrijf snel in de knel; hogere inkoop- en energieprijzen en minder bezoekers leiden tot een flink kleinere marge.

Daarom legde de horeca-eigenaar op Instagram uit waarom hij de deuren van zijn café gaat sluiten: “Zoals jullie weten zijn er ongeveer overal prijsstijgingen geweest het afgelopen jaar. Het afgelopen jaar hebben wij drie prijsstijgingen doorgevoerd, nog verder stijgen is niet realistisch. De inkoopprijzen zijn zo gestegen dat de marge enorm uitgedund is”. Daar komt bij dat de energieprijzen voor het komende jaar flink zijn toegenomen. Dit kan Matt er niet bij hebben. Ook met het prijsplafond zullen de stijgingen niet gecompenseerd kunnen worden, aangezien het café het plafond naar alle waarschijnlijkheid zal overschrijden.

 Blijft positief

Matt vindt daarentegen wel dat Schenkers zijn missie heeft gehaald. Zo zegt hij dat het café een middel was om de gasten en werknemers centraal te stellen. Hij heeft het nooit gedaan om horeca, zegt hij. Dat komt ook naar voren in de naam van het café, Schenkers. De naam staat voor het schenken van koffie, liefde en aandacht. Matt zegt dat hij het doet voor elke glimlach in het café. “Elke keer dat dit gebeurde werd het doel van Schenkers behaald.”

Uitnodiging

Matt nodigt alle mensen uit om in de laatste maand van het bestaan van zijn café langs te komen. Voor een havermoutkoek, burgeruurtje of voor de relaxte sfeer in het café, voegt hij aan de oproep toe. Op 31 januari kan iedereen langskomen om gedag te zeggen.

Verdriet onder gasten

Onder de post van Matt betuigden veel gasten van het café hun steun. Ze schrijven dat ze erg verdrietig zijn over het nieuws. Ook tonen ze steun en waardering aan Matt en schrijven ze over de mooie verhalen die zij hebben meegemaakt in het café in Apeldoorn.

Crowdfundingsactie

Door de afgelopen jaren heeft Matt een schuld bij de Belastingdienst. Ook bij het UWV staat een geldbedrag open van te veel ontvangen steun of uitgestelde betalingen. Om deze reden heeft Matt met zijn vrouw een crowdfundingsactie opgezet. Het café is geen B.V., dus komt de schuld op zijn eigen naam te staan.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.