Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grotere terrassen in Wageningen blijven ook komende zomer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Grotere terrassen in Wageningen blijven ook komende zomer
Ook in het nieuwe jaar mag de horeca in Wageningen gebruik maken van grotere terrassen. Tijdens de (gedeeltelijke) heropening van de horeca in april 2021 was de maatregel ingevoerd. De vergroting van de terrassen viel in de smaak bij zowel de uitbaters als bij de klanten. “Daarom hebben we besloten om deze verruiming tot het einde van het volgende zomerseizoen (1 oktober) voort te zetten”, aldus wethouder Maud Hulshof. Dit meldt de Gelderlander.

Door de grotere terrassen zijn de omzetten van horecaondernemers gestegen, zo kreeg wethouder Hulshof te horen. “Dat is natuurlijk mooi na de gemiste omzet tijdens de lockdown. Daarnaast geven de goed gevulde terrassen de binnenstad een levendiger aanblik. Wat ook weer de aantrekkelijkheid van het centrum vergroot.”

Maatregel blijvend maken

Hulshof vindt het een goed idee om de maatregel blijvend te maken. “Maar als we dit blijvend willen maken, dan moeten we dat wel volgens de regels doen. Dat betekent gesprekken met omwonenden en andere belanghebbenden (bijvoorbeeld marktkooplieden), want er zijn wel wat dingen die geregeld moeten worden.”

De uitbreiding van de terrassen heeft namelijk invloed op de indeling van de marktkramen op woensdag en zaterdag. “Sommige mensen vinden een wat compactere markt fijner en anderen juist weer niet. Maar we moeten er wel rekening mee houden.”

Daarnaast is er een aandachtspunt dat de omwonenden mogelijk overlast ervaren van de grotere terrassen.

Niet ten koste van veiligheid

De verkeersveiligheid is ook van belang. “Sommige terrassen zijn op de stoep geplaatst. Als mensen daarlangs willen, moeten ze over straat lopen. Dat moeten we niet willen. Grotere terrassen mogen niet ten koste gaan van de veiligheid”. Zo is er bijvoorbeeld een terras op straat bij restaurant Diels in de Vijzelstraat.

Naar alle verwachting wordt er in het eerste halfjaar van 2023 een besluit genomen over het definitief maken van de grotere terrassen. Het is deze zomer nog toegestaan om de terrassen uit te breiden, om zo de horeca en haar klanten tegemoet te komen. Indien de gemeente besluit om de maatregel definitief te maken, dan moeten de ondernemers meer betalen voor het grotere oppervlak.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.