Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondernemer blaast nieuw leven in Doppio Den Bosch

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ondernemer blaast nieuw leven in Doppio Den Bosch
Na een tijd gesloten te zijn, hangt er er nu een ‘coming soon’ bordje bij de Doppio in de Visserstraat in Den Bosch. Daar kun je binnenkort, na twee jaar gesloten te zijn, weer terecht voor een kopje koffie. Dit meldt In De Buurt.

Mats Verdaasdonk wist altijd al dat hij een koffiezaak wou openen. Toen hij net bij Doppio werkte wist hij dat hij deze wilde overnemen. Dat is ondertussen al een tijdje geleden: de Doppio in Den Bosch sloot in november 2019 zijn deuren. De zaak opende weer in 2020, maar door de coronapandemie werd de vestiging van de koffiezaak toch weer gedwongen om te sluiten. Vorig jaar kreeg Verdaasdonk te horen dat er een nieuwe franchisenemer werd gezocht. Dat hoefde niet een tweede keer gezegd te worden.

‘Deze koffiebar wil ik hebben’

“De formule van Doppio sprak me altijd heel erg aan en daarom dacht ik heel snel: deze koffiebar wil ik hebben. Het is niet dat we zeggen ‘hier heb je je koffie’ en klaar. We willen dat je een goed gevoel hebt als je weggaat en beseft dat het ook zo kan gaan”, vertelt Mats over zijn plannen. Hij wil dat Doppio voor een volledige beleving staat.

Perfecte kans

Mats wilde graag zelf een koffiezaak openen toen Doppio sloot. Daar komt echter veel bij kijken. Daarom is deze kans zo perfect voor hem. “Ik wil zo vroeg mogelijk een horecaonderneming en zo lang mogelijk daarmee doorgaan”, zegt Mats trots. “Ik zie dat mensen echt behoefte hebben aan een koffiebar in Den Bosch”. Met de opening van de zaak ziet hij een wens van Bosschenaren en dagjesmensen in vervulling gaan. Hij zegt dat er wel meer barretjes zijn, maar dat de Doppio op een belangrijke locatie gevestigd is, dicht bij het station. “Ik moet de deur op slot doen, want mensen staan nu zo vaak al binnen terwijl ik nog niet eens open ben”.

Er zullen weinig veranderingen worden aangebracht in de Doppio in Den Bosch. Het is en blijft een plek waar je heen kan voor een lunch, kopje koffie en een gebakje. De laatste voorbereidingen worden nu getroffen, zodat Mats de zaak ergens in december kan openen.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.