Ei8ht in Nijkerk sluit zijn deuren

Na meer dan 35 jaar actief te zijn geweest in het horecaleven in Nijkerk heeft onderneemster Petra Bovee besloten een einde te breien aan haar carrière in de horeca. Kleine ongemakken, een tekort aan medewerkers en oplopende energiekosten legden steeds meer druk op haar onderneming. Nu valt het doek. “Het plezier is weg en dat straalt af op alles om je heen”, aldus de horeca uitbaatster. Dit meldt Nijkerk Nieuws.

Hoewel ze oorspronkelijk niet uit Nijkerk komt, is iedereen in het Nijkerkse horecaleven bekend met de naam Petra Bovee. In de jaren ’80 begon ze haar horecaleven bij restaurant de Berenkuil. Vervolgens heeft ze gewerkt in eetcafé Centraal. Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben was het voor Bovee de logische stap om zelf een onderneming in de horeca te starten. Zo startte ze samen met Ardy van Grootveld eetcafé BlaBla in Nijkerk. Hier kon men terecht voor een lunch of kopje koffie, ’s avonds voor een warme hap.

Lange carrière in de horeca voorbij

Negentien jaar heeft zij deze onderneming gerund. Uiteindelijk heeft ze BlaBla verkocht omdat ze afstand wou nemen van de horecasector. Maar de afstand knaagde aan haar en in 2014 opende ze op het Plein van Nijkerk ‘Ei8ht’, waar ze de focus legde op eten. Nu bleek toch dat het voor haar niet de beste keuze is geweest weer terug te gaan. Ze had moeite met de personeelstekorten en de stijgende energiekosten maakten dat ze toch besloot om de deuren te sluiten. Petra weet nog niet goed wat ze nu gaat doen. Ze geeft aan dat er nog wat zakelijke afwikkelingen zijn. Daarna, zegt ze, ligt er nog een heel leven voor haar zonder de stress van een eigen onderneming.

Door: Nationale Horecagids