Normal_soccer-g0f58f7a8e_1280

Afgelopen zaterdag heeft het Nederlands elftal zijn zege op de Verenigde Staten mogen vieren. Dat het elftal moest spelen was ook gemerkt in de horeca: veel cafés zaten vol. Ook voor de kwartfinale tegen Argentinië is de voorspelling dat het druk gaat worden. Dit meldt Nieuws.nl.

“Normaal is het in het weekend van Sinterklaas toch rustiger”, zegt Bredase kroegbaas Johan de Vos tegen Nieuws.nl. Ook tijdens de groepswedstrijden, die doordeweeks plaatsvonden, merkte de horecaondernemer al dat het drukker was dan normaal.

Hij is niet de enige die deze drukte heeft opgemerkt. Ook horecabaas John Gulay van de Ierse pub O’Casey’s in Den Haag spreekt van een oranjedrukte: “Wij zitten al het hele WK elke wedstrijd volgeboekt. Binnen een uur na de wedstrijd tegen de VS zaten we alweer vol voor de kwartfinale”. Hij heeft ondertussen al een wachtrij van tweehonderd mensen. Ook voor de finale beginnen de reserveringen al binnen te komen.

Belangrijke publiekstrekker

De beide horecauitbaters zijn het erover eens dat het WK een welkome publiekstrekker is voor de horeca. “De horeca heeft dit hard nodig”, aldus Gulay. “Vergeet niet dat we uit twee zware coronajaren komen”. De Vos vindt dat het WK een “toetje” is op een toch al mooi jaar “met van maart tot en met september terrasweer”.

Door: Nationale Horecagids