Gemeente Amsterdam wil silo’s ombouwen tot horeca- en werkgelegenheid

Vanaf volgend jaar wordt verwacht dat de gemeente Amsterdam bezig gaat met het verbouwen van silo’s aan de rand van de Sportheldenbuurt. Het plan is om deze om te bouwen tot gebouwen met horeca, kantoorruimtes, een bioscoop en evenementzalen en dakterrassen. Dit meldt de Gemeente Amsterdam.

 

De aannemer gaat aan de slag met drie bouwwerken waar toekomstige bezoekers moet worden voorzien van alle gemakken. Wonen, eten, drinken, sporten en werken: dit moet allemaal mogelijk worden op het eiland in het midden van Amsterdam.

Behouden rauwe karakter

Bij het verbouwen van de silo’s is er wel oog voor het behoud van het karakter van de buurt. Ze zullen een opbouw krijgen waarmee het karakter van de silo’s behouden moet worden. Tussen de silo’s zal ruimte ontstaan waar straks drie dakterrassen zullen worden gemaakt die deels openbaar toegankelijk zijn. Ook komt er mogelijk de gelegenheid voor fitness en ontspanning.

De Drie Koningen

De silo’s waren van origine onderdeel van de rioolwaterzuivering die op het eiland stond. De gebouwen zullen voor hun nieuwe bestemming omgedoopt worden tot de Drie Koningen. De bouwwerken zijn op 15 november overgedragen aan de aannemer, die in samenwerking met een architectenbureau het project zal realiseren.

Door: Nationale Horecagids