Jeroen Sportel van Vive la Vie ‘Chef van het jaar’

De chef-kok Jeroen Sportel van het restaurant Vive la Vie in Groningen is door restaurantvereniging JRE-Nederland verkozen tot ‘Chef van het jaar 2023’. Het restaurant is gespecialiseerd in de Franse keuken. Dit meldt de Groninger Ondernemers Courant.

 

Afgelopen maandag was de prijsuitreiking van de JRE ‘Chef van het Jaar 2023’ verkiezingen. Dit vond plaats in Holten, waar Sportel de prijs in ontvangst kon nemen. Corine Vink, vinoloog van Amused Food & Wine in Hardenberg, is verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2023. Ook deelt JRE een prijs uit voor Restaurant van het Jaar. Deze is naar SILLYFOX in Veghel gegaan.

Enorme boost voor Sportel

Het in ontvangst nemen van de prijs van het JRE is voor zowel Sportel als zijn restaurant een grote boost. “Het bevestigt dat je goed bezig bent en dat het werk dat je verricht wordt gewaardeerd door je collega-restaurants”, zegt hij. “De onderscheiding is toegekend op basis van meer dan 40 JRE-leden. Dat maakt het extra bijzonder”.

Vive la Vie

Het restaurant van Sportel is te vinden in de Oosterstraat in Groningen. Het restaurant is door Sportel zelf verbouwd en ingericht. Daarbij heeft hij de open keuken centraal gesteld. Hier bereiden de koks gerechten uit de klassieke Franse keuken, met invloeden uit de Aziatische keuken.

Door: Nationale Horecagids