Normal_rss_entry-387391

Zangeres Jan Dulles en Jaap Kwakman van de 3JS hebben onlangs samen een café geopend in hun dorp Volendam. De mannen hadden echter niet verwacht dat het hebben van een eigen zaak zo "enorm zwaar" zou zijn. "We hebben ’ja’ gezegd in een tijd dat we niks te doen hadden. Alles draait momenteel op volle toeren, dus we hebben ons er misschien wel een beetje in vergist hoeveel werk erin zou gaan zitten", zegt Dulles in De Telegraaf.

Dat het zo hard werken is in hun Grand Café De Botterwerf komt ook doordat de zangers zelf "overal bovenop" zitten. "Van het ophangen van de lampen, tot het in elkaar zetten van een meubel. Ik neem aan, nu de opening is geweest, dat we het rustiger gaan krijgen. Ik wil niet heel dramatisch zijn, maar we zitten er geestelijk behoorlijk doorheen. We hebben een goed geoliede bediening en keukenbrigade, die goud zijn voor de zaak. Zelf zullen we regelmatig aanwezig zijn."

Achter de bar

Gasten hoeven echter niet te verwachten dat de zangers met een dienblad door de tent lopen. "Ik denk niet dat dit slim is", zegt Dulles. "Dan zullen er weinig glazen op het blad blijven staan. Maar als het druk is, en er is een extra handje nodig, dan spring ik gewoon achter de bar. En Jaap denkt daar net zo over."

Ondanks de drukte van hun café, hebben de mannen toch genoeg tijd om de studio in te gaan. "Muziek maken, blijft altijd op nummer één staan. We zijn al maanden bezig met het schrijven van nieuwe liedjes. Die gaan we binnenkort opnemen in Los Angeles met de crème de la crème van de Amerikaanse studiomuzikanten. Die unieke kans kwam toevallig op ons pad. Hierover gaan we binnenkort meer verklappen. We kijken daar enorm naar uit."

Door ANP