Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

"Als ik met niets rechtop kon blijven staan, dan kan ik dit ook aan"

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
"Als ik met niets rechtop kon blijven staan, dan kan ik dit ook aan"
Hoe houdt de horecasector zich staande met alle uitdagingen? Ondernemer Carmen van Deuren van boekencafé ABC Libertas leerde om negatieve momenten in te plannen. Ze zet in haar agenda wanneer ze lastige zaken aanpakt, zodat ze er hopelijk de rest van de week niet aan denkt. Dit meldt het NRC.

De stijgende prijzen zijn vervelend, maar ze is tenminste open, aldus Van Deuren. Ze is van mening dat je er af en toe ook gewoon om heen moet kijken en ‘fucking genieten’ van wat je ziet.

Huidige gang van zaken

Op dit moment gaat het goed met haar café. Van Deuren durft eindelijk weer plannen voor de lange termijn te maken en kan nu beginnen met wat ze drie jaar geleden wilde doen. Eigenlijk had de onderneemster een vijfjarenplan, maar dat is inmiddels een zevenjarenplan geworden.

Volgens Van Deuren heeft een ondernemer doorgaans twee jaar nodig om na het starten van een bedrijf uit de rode cijfers te komen. Zelf is ze nu drie jaar bezig en draait ze net quitte. Hoewel het leven voor iedereen duurder begint te worden, blijven gasten toch komen naar haar boekencafé.

Positiviteit niet vanzelfsprekend

Van Deuren’s positiviteit is overigens niet vanzelfsprekend zo kort na de coronapandemie. De sector kampt immers met andere uitdagingen, zoals grote personeelstekorten en hoge prijsstijgingen. Het ligt eraan wie je vraagt of de horeca zich staande gaat houden.

"Ik kan dit ook aan"

Van Deuren heeft geen last van het personeelstekort, maar de prijsstijgingen maken alles al een stuk lastiger. Ze is namelijk van mening dat er een maximum zit op het doorberekenen aan de klant. Van Deuren is van mening: als ik met niks rechtop kon blijven staan, zoals tijdens de lockdowns, dan kan ik dit ook aan.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

13 augustus '24 (15:47)

Bekendmaking nieuwe topman Starbucks zorgt voor winst op beurs

NEW YORK (ANP) - Starbucks is dinsdag na het openen van de New Yorkse aandelenbeurzen omhooggeschoten. Beleggers reageerden op het nieuws dat de koffieketen een nieuwe topman naar voren heeft geschoven. Brian Niccol, nu nog topman van restaurantketen Chipotle Mexican Grill, gaat het bedrijf vanaf 9 september leiden. De huidige topman Laxman Narasimhan treedt per direct terug, ook als lid van de raad van bestuur.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.