Brouwerij Nijmegen start crowdfunding en haalt maximumbedrag in acht uur

Brouwerij vandeStreek in Utrecht heeft een crowdfunding gehouden voor hun café aan de Oudegracht en haalde binnen acht uur het maximumbedrag op. De verwachting was dat de 125.000 euro na twee tot vier weken binnen zou zijn, maar dit gebeurde veel sneller dan aanvankelijk gedacht. Dit meldt DUIC.

De eigenaren van de brouwerij willen na de zomer een café en restaurant openen. Op het adres, Oudegracht 50, was 46 jaar lang de Italiaanse zaak ‘La Grotta’ te vinden. Sinds een jaar is Grand Café Lekker Gezellig geopend. VandeStreek wil op de locatie meer proeverijen met uitgebreide uitleg gaan houden én gerechten serveren.

Investering

Om dit te kunnen waarmaken, vroeg de brouwerij enthousiastelingen om te investeren. Eerst was het de bedoeling om ondernemers in hun eigen netwerk aan te spreken, maar doordat de campagne door de media werd opgepakt, kon de crowdfunding afgelopen vrijdag meteen al worden gelanceerd.

Verbazing

Ronald Lentz, mede-eigenaar van de brouwerij, geeft aan dat hij aanvankelijk verbaasd was over het tempo. Toch schatte hij nog wel in dat de looptijd op een week zou zitten. Binnen acht uur was de 125.000 euro door 148 crowdfunders verzameld.

Crowdfunding opnieuw geopend

Daarmee is het nog niet gedaan. De mailbox van de brouwerij is ontploft. Er zijn nog veel mensen die graag willen helpen bij het realiseren van het café en restaurant. Daarom hebben de ondernemers van de brouwerij besloten om de crowdfunding opnieuw open te zetten. Deze extra inkomsten zullen naar eigen zeggen gebruikt worden om de aankleding en afwerking nóg hoogwaardiger neer te zetten. Ook worden de toiletten met het bedrag verbouwd.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer