Normal_euro_geld_betalen__7_

De gemeente Moerdijk heeft café Bij Dennis in Zevenberg een nog hogere boete opgelegd. Eerdere boetes weigerde de eigenaar te betalen en de nieuwe boete legt hij ook naast zich neer. Volgens de gemeente is de muziek in zijn café te luid, maar eigenaar Dennis van Vijfeijken stelt dat het gaat om één buurman die naast het café is komen wonen die altijd klaagt. Dit meldt BN de Stem. 

Volgens Van Vijfeijken moet iemand die bewust naast een café komt wonen ook snappen dat er geluid van mensen en muziek is. Daarom gaat hij in beroep tegen de boete en vraagt hij een geluidsonderzoek aan.

Dwangsom

De eerste boete in april 2020 stond op 1.000 euro. Daarna kwamen er vijf overtredingen bij, maar bleef betaling van de boetes uit. In februari 2022 kreeg Van Vijfeijken een invorderingsbeschikkig, waarin hij verzocht werd de boetes alsnog te betalen. Hij maakte bezwaar, maar dat werd ongegrond verklaard. Inmiddels staat de dwangsom op 2.000 euro per overtreding, met een maximum van 10.000 euro.

Kwalijk

Ondertussen blijft de eigenaar van het café zich tegen de boetes verzetten. Hij vindt het ook kwalijk van de gemeente dat zij een woonvergunning heeft afgegeven voor een pand naast een feestcafé. “Zij hebben mij daarmee als ondernemer in de steek gelaten, vind ik. Ik heb intussen de muziek al minder hard gezet, al vinden mijn klanten dat niks.” Moet hij zijn café geluiddicht maken, dan gaat dat tienduizenden euro’s kosten.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky