Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

"Het is nergens voor nodig om sceptisch te zijn over digitalisering in de horeca"

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het is nergens voor nodig om sceptisch te zijn over digitalisering in de horeca
Het is nergens voor nodig om sceptisch te zijn over de digitalisering van de horeca, aldus Wouter Verkerk. Hij is adviseur en trendwatcher op het gebied van Horeca en Gastvrijheid. Verkerk is van mening dat de horeca tegenwoordig niet meer zonder kan. Het is even doorbijten vindt de adviseur, maar als je niet bovenop de bal zit, ben je te laat. Dit meldt Entree Magazine.

Er is momenteel een transitie gaande op het gebied van de horeca. Verkerk komt veel over de vloer bij ondernemingen en ziet dat steeds meer zaken binnen de branche worden gerund als een gewoon bedrijf. Maar de rol van een horecaondernemer is tegenwoordig veel breder geworden. Ingewikkelder, aldus Verkerk. Nu heb je te maken met marketingacties, regels en personeelsbeleid. De horeca van nu ziet er dus anders uit dan die van jaren geleden.

Achterhaalde technologie

Zo is de digitalisering op de werkvloer en in de keuken bijvoorbeeld niet weg te denken. Zeker niet in de horeca. Wat nu werkt, kan over drie maanden weer achterhaald zijn. Daarom is het belangrijk om mee te bewegen.

Veel vooroordelen

Verkerk merkt dat er veel vooroordelen zijn over de digitalisering van de horeca. Te ingewikkeld. Kost teveel tijd. Volgens de adviseur is het zeker waar dat het even tijd kost, want niet alles gaat vanzelf. Om een digitale oplossing te laten werken, is het belangrijk om te investeren. Niet alleen geld, maar ook tijd en energie. Het is dan ook verstandig om voor een periode te kiezen waarin het wat rustiger is, als je het personeel introduceert met een nieuwe digitale tool.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

26 februari '25 (14:31)

Horeca klaar voor carnaval, alleen wel personeelstekort in de Brabantse dorpen

De horeca heeft het in dorpen en buitengebieden tijdens carnaval moeilijk. Er is namelijk weinig personeel te vinden. Koninklijke Horeca Nederland laat weten dat als het om personeelstekorten gaat de ergste druk wel van de ketel is. Horeca in Brabant laten een ander verhaal horen. Horecabazen in de grote steden krijgen hun planning wel rond, maar in de dorpen is het een ander verhaal. Dat meldt Omroep Brabant.

21 januari '25 (11:56)

Strandpaviljoen Baggelhuizerplas staat voor 795.000 euro te koop

Het nieuwe horecapaviljoen aan de Baggelhuizerplas in Assen staat te koop. Aannemersbedrijf Evertsen Bouw uit Zwolle zette het strandpaviljoen begin 2024 neer aan de Baggelhuizerplas. Nu willen ze alweer van het pand af voor een bedrag van 795.000 euro. Dat meldt RTV Drenthe.

11 december '24 (11:34)

Jaar cel en tbs geëist door OM voor gijzeling in café Ede

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van twaalf maanden en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 28-jarige Corné H. die op 30 maart in een café in Ede vier mensen urenlang gegijzeld heeft. De man was bewapend met messen en dreigde de straat op te blazen. Naast de celstraf vroeg de officier om H. een locatieverbod op te leggen en eiste ze een maatregel waarmee H. onder toezicht blijft staan na afloop van zijn gevangenisstraf en behandeling.

20 november '24 (10:21)

Gordon start nieuwe horecazaak op Curaçao

Gordon opent een vestiging van zijn horecaketen Blushing op Curaçao. Dat deelde de 56-jarige ondernemer dinsdag in een bericht op sociale media. Eerder kondigde Gordon al de komst van een hotel en restaurant aan op Bonaire.

05 november '24 ( 8:30)

Doorstart voor Dunkin' Donuts in Nederland

Koffie- en donutketen Dunkin' blijft bestaan in Nederland. De curator van het vorige maand failliet verklaarde bedrijf heeft een akkoord bereikt over een doorstart met Nabil Besali, die het merk in Nederland eerder onder zijn hoede had. 200 tot 250 mensen kunnen bij het bedrijf blijven werken, van eerst zo'n 400.

13 augustus '24 (15:47)

Bekendmaking nieuwe topman Starbucks zorgt voor winst op beurs

NEW YORK (ANP) - Starbucks is dinsdag na het openen van de New Yorkse aandelenbeurzen omhooggeschoten. Beleggers reageerden op het nieuws dat de koffieketen een nieuwe topman naar voren heeft geschoven. Brian Niccol, nu nog topman van restaurantketen Chipotle Mexican Grill, gaat het bedrijf vanaf 9 september leiden. De huidige topman Laxman Narasimhan treedt per direct terug, ook als lid van de raad van bestuur.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.