Tessel Peters is zeventien en heeft haar eigen koffiezaak in Appingedam geopend

De gemiddelde scholier gaat als bijbaantje in de bediening werken of vakkenvullen bij een supermarkt. Tessel Peters pakt het groter aan en is een eigen koffiezaak begonnen in Appingedam, ondanks dat ze zeventien is. Dit meldt RTV Noord.

De horecawereld is bij Peters met de paplepel ingegoten. Haar ouders zijn eigenaar van het pannenkoekenschip in Slochteren. Samen met haar tweelingzus heeft ze jarenlang meegeholpen in de bediening.

Ouders

Peters wist al langer dat ze uiteindelijk voor zichzelf wil beginnen. Haar ouders kwamen met het idee om een koffiebar te beginnen. Dat idee heeft Peters’ hoofd nooit meer verlaten.

Hoewel haar ouders dus zelf met het idee kwamen, reageerde haar moeder Esther Vlieg niet meteen enthousiast toen bleek dat haar dochter het plan daadwerkelijk wilde uitvoeren. Er komt immers veel kijken bij het openen van een eigen zaak. Vlieg zag het niet meteen zitten om nog een keer zoveel energie erin te stoppen, maar achteraf is ze blij dat haar dochter haar heeft overgehaald.

Middelbare school

Op dit moment zit Peters nog in de vijfde klas van het vwo. Haar zaak, de Zevende Hemel, is van woensdag tot en met zondag geopend. In het weekend maakt Peters zelf de koffies, maar doordeweeks staat haar moeder achter de bar.

Nadat Peters volgend jaar haar diploma heeft gehaald, wil ze het liefst sociologie studeren. Na haar afstuderen wil ze wel de horeca in. Ze hoopt dat het concept van haar zaak uiteindelijk wordt uitgerold naar de rest van Nederland, Europa of misschien wel de hele wereld. Ook hoopt Peters dat Appingedam een bekende naam wordt.

Zeven

Het concept is bedacht door Edwin Peters, de vader van Tessel, maar ze heeft het zelfs uitgewerkt. In het café staat het getal zeven centraal. Zo heeft Peters zeven verschillende soorten koffie, gebak en ijs.

Op dit moment staat de zaak nog op de naam van haar ouders, maar de bedoeling is dat het na haar achttiende verjaardag op haar eigen naam komt te staan. In de praktijk heeft ze het overigens wel al voor het zeggen en daar moet ze zelf wel een beetje om lachen, want eigenlijk speelt ze nu de baas over haar ouders.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer