Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tessel Peters is zeventien en opende haar eigen koffiezaak in Appingedam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Tessel Peters is zeventien en heeft haar eigen koffiezaak in Appingedam geopend
De gemiddelde scholier gaat als bijbaantje in de bediening werken of vakkenvullen bij een supermarkt. Tessel Peters pakt het groter aan en is een eigen koffiezaak begonnen in Appingedam, ondanks dat ze zeventien is. Dit meldt RTV Noord.

De horecawereld is bij Peters met de paplepel ingegoten. Haar ouders zijn eigenaar van het pannenkoekenschip in Slochteren. Samen met haar tweelingzus heeft ze jarenlang meegeholpen in de bediening.

Ouders

Peters wist al langer dat ze uiteindelijk voor zichzelf wil beginnen. Haar ouders kwamen met het idee om een koffiebar te beginnen. Dat idee heeft Peters’ hoofd nooit meer verlaten.

Hoewel haar ouders dus zelf met het idee kwamen, reageerde haar moeder Esther Vlieg niet meteen enthousiast toen bleek dat haar dochter het plan daadwerkelijk wilde uitvoeren. Er komt immers veel kijken bij het openen van een eigen zaak. Vlieg zag het niet meteen zitten om nog een keer zoveel energie erin te stoppen, maar achteraf is ze blij dat haar dochter haar heeft overgehaald.

Middelbare school

Op dit moment zit Peters nog in de vijfde klas van het vwo. Haar zaak, de Zevende Hemel, is van woensdag tot en met zondag geopend. In het weekend maakt Peters zelf de koffies, maar doordeweeks staat haar moeder achter de bar.

Nadat Peters volgend jaar haar diploma heeft gehaald, wil ze het liefst sociologie studeren. Na haar afstuderen wil ze wel de horeca in. Ze hoopt dat het concept van haar zaak uiteindelijk wordt uitgerold naar de rest van Nederland, Europa of misschien wel de hele wereld. Ook hoopt Peters dat Appingedam een bekende naam wordt.

Zeven

Het concept is bedacht door Edwin Peters, de vader van Tessel, maar ze heeft het zelfs uitgewerkt. In het café staat het getal zeven centraal. Zo heeft Peters zeven verschillende soorten koffie, gebak en ijs.

Op dit moment staat de zaak nog op de naam van haar ouders, maar de bedoeling is dat het na haar achttiende verjaardag op haar eigen naam komt te staan. In de praktijk heeft ze het overigens wel al voor het zeggen en daar moet ze zelf wel een beetje om lachen, want eigenlijk speelt ze nu de baas over haar ouders.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.