Normal_pexels-mohamed-elamine-msiouri-2246258

Zaterdagavond hebben studenten gedemonstreerd voor bij Café De Kneus in Utrecht. De horecazaak laat geen mbo-studenten binnen. Dit meldt RTV Utrecht.

Aan de demonstratie deden circa 35 demonstranten mee van verschillende onderwijsniveaus. Tijdens de actie werd ‘Wees geen kneus, geef studenten de keus’ geroepen. Ook werd er een speech gegeven.

Solidariteit

Kiki Lemmens, bestuurslid bij de Jonge Socialisten van de PvdA, geeft aan dat de groep eigenlijk zei dat zij er stonden uit solidariteit met mbo-studenten. Volgens Lemmens wilde de groep niet tot overlast zijn, ook voor andere horecaeigenaren. Daarom zijn zij na de demonstratie de stad in gegaan om uit te gaan.

Zakelijk besluit

De eigenaar van het café, Frank de Beus, zei eerder tegen RTV Utrecht dat hij niets tegen mbo-studenten heeft. Volgens hem gaat het om een zakelijke beslissing om op een bepaald publiek te richten. Het café richt zich op studenten van de universiteit en hbo, omdat ‘zij in dat wereldje zitten en goed met elkaar klikken’ en ‘als je daarmee een klein kroegje vol hebt, vinden zij het leuker’.

Bewijs

Lemmens hoopt dat de eigenaar snel van mening verandert, want zij is het niet met hem eens. Volgens het bestuurslid kan een avond uit met een gemengde groep waar mbo’ers bij zitten óók gezellig zijn. Om het te bewijzen heeft de gemengde groep na de demonstratie geborreld op het Janskerkhof.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer