Personeelstekort tijdens Koningsdag betekende zelf drank ophalen
29 april 2022 om 13:54
< 1 min lezen

Personeelstekort tijdens Koningsdag betekende zelf drank ophalen

Koningsdag was afgelopen woensdag een uitdaging voor veel horecaondernemers. Velen zaten met hun handen in hun haar vanwege het personeelstekort. Er moesten creatieve oplossingen komen om toch omzet te kunnen draaien met weinig arbeidskrachten. Dit meldt WNL.

De feestdag staat erom bekend dat er veel wordt gedronken. En dan met name alcohol. Horecaondernemers moesten dan ook met innovatieve oplossingen komen om afgelopen woensdag toch te kunnen draaien.

Zelf drank halen

Bij Brassen Op De Brink in Baarn kwam eigenaresse Dina Wallenburg met het idee om klanten zelf hun drankje te laten halen, omdat het al snel zes arbeidskrachten scheelt. Wallenburg geeft aan dat er buiten barretjes stonden waar de gasten zelf hun drank konden halen. Daarnaast werkten zij tijdens Koningsdag ook met muntjes.

Een andere oplossing was er niet, geeft Wallenburg aan. Zij trommelde al haar hele familie op: haar man, dochters en schoonzoons. Zelfs haar kleindochter van vijftien jaar moest een tijdje meehelpen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

Relevante artikelen

Alles van cafe
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland