koffie apparaat kopen

Waar we in vroeger tijden genoegen namen met een kop filter koffie, is koffie drinken in de huidige tijd meer een beleving geworden waar we graag even uitgebreid de tijd voor nemen. Door de vele verschillende koffie apparaten die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn, kunnen we op ieder gewenst moment genieten van een andere koffievariatie. De grote vraag is echter welke koffie machine bij je past en waar je op moet letten bij de aanschaf van een koffie apparaat. Wij gaan het je in dit blog vertellen.  

Welk apparaat past bij jou?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er tegenwoordig een legio aan koffie apparaten verkrijgbaar zijn. Zelf koffie zetten kan hierdoor een uitdaging worden, want welk apparaat voldoet nou precies aan jouw smaak en jouw eisen? Om dit voor jezelf helder te krijgen, is het zaak om, voordat je ook maar enigszins op zoek gaat naar een koffie apparaat, voor jezelf na te gaan van welke soorten koffie jij het meeste geniet. Is dat een espresso, een cappuccino, een Latte of een andere koffiesoort? Aan de hand hiervan kun je voor jezelf gaan bepalen welk apparaat bij je past. Om het wat duidelijker te maken, geven we je een voorbeeld. Geniet jij het meeste van een heerlijke ouderwetse bak filterkoffie dan zijn de apparaten met mogelijkheden voor cappuccino of latte macchiato een waste of money. 

Pads, cups of verse bonen?

Het volgende punt waar je over na moet denken, is of je de smaak van pads, cups of verse bonen lekkerder vindt. Veel mensen hebben hier namelijk een voorkeur in. Met een cup zet je namelijk een andere soort koffie dan met een pad of met bonen. Hierdoor smaakt de koffie anders. Heb jij dus liever een stevige volle smaak kies dan voor verse bonen of een cup. Heb je liever een wat mildere zachtere smaak kies dan voor een pad. 

De bediening van het koffie apparaat

Als je eenmaal goed voor de bril hebt welk apparaat bij je past en naar welke manier van koffie zetten je voorkeur uitgaat, zijn er nog tal van andere keuzes die je moet maken. Allereerst is het zaak om even na te gaan hoeveel koffie je in één keer wilt zetten. Heb je een tweepersoons huishouden dan komen er hele andere machines in aanmerking dan wanneer je een 4 of 6 persoons huishouden hebt. Denk hierbij alleen al aan de watertank waar de koffiemachine mee uitgerust is.

Ook de bediening van je nieuwe koffie apparaat is iets om even bij stil te staan. Is voor jou één druk op de knop genoeg of stel je liever de sterkte, de temperatuur en de maalgraad zelf (en bij iedere kop anders) in? Daarnaast zijn er tegenwoordig ook koffie apparaten op de markt die je kunt bedienen met je smartphone. Met deze app bestel je koffie van een afstand, houd je de voorraad bij en is het mogelijk om de instellingen aan te passen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is je koffie op te halen maar misschien als je iemand heel lief aan kijkt is zelfs dat niet meer nodig.   

Zoals je ziet komt er nog best wel wat kijken bij je de aanschaf van een koffie apparaat en is het beste koffieapparaat voor iedereen verschillend.