Verse thee

Het is nog niet zo lang geleden dat we dachten dat thee, thee is en koffie, koffie. Door de opkomst van de grote speciale koffiehuizen en theewinkels weten we inmiddels dat er tussen de verschillende koffies en theeën wel degelijk kwaliteitsverschil zit. In dit blog richten we ons op thee: maak je je het jezelf gemakkelijk door een eenvoudig theezakje aan je gasten te geven of ga je voor een kopje speciaal?

Allure

Het serveren van losse thee heeft allure. Niet alleen qua uitstraling, ook qua smaak. Voor de thee in een standaard zakje gestopt wordt, worden de theebladeren gemalen. Dit zorgt voor smaakverlies, wat je bij de losse thee veel minder hebt. Immers, de losse thee hoeft niet in een klein zakje te passen. Misschien vind je het een hoop gedoe of een dure kwestie, maar losse thee is ook nog eens zuiniger. Je hebt minder thee nodig voor meer smaak. Uiteraard is een theezakje goedkoper in aanschaf, maar ben je geen horecaondernemer geworden omdat je de gasten wilt verwennen? 

Duurzaam en zonder suiker

Wist je dat voor de productie van theezakjes veelal plastic wordt gebruikt? De verpakking is in elk geval niet voor de volle honderd procent afbreekbaar. Dat maakt dat er plasticdeeltjes in het kopje thee terechtkomen. Daarnaast is ook nog eens bekend dat de grote theefabrikanten suiker toevoegen aan hun thee. Veel mensen hebben daar geen idee van en denken voor een gezond drankje te gaan. Bij losse thee is dat niet het geval. 

Waar haal je het vandaan?

Losse thee kun je overal kopen. Misschien zelfs bij de groothandel waar je altijd je spullen haalt. Of je zoekt een speciale theehandel op die online verkoop heeft. Vandaag aan de dag kun je van alles vanuit je luie stoel kopen. Kledingstukken, speelgoed, zelfs een plaswekker online kopen is een peulenschil. Thee is daarop geen uitzondering. Ga er eens voor zitten!