Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verse thee of verpakte zakjes?

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het is nog niet zo lang geleden dat we dachten dat thee, thee is en koffie, koffie. Door de opkomst van de grote speciale koffiehuizen en theewinkels weten we inmiddels dat er tussen de verschillende koffies en theeën wel degelijk kwaliteitsverschil zit. In dit blog richten we ons op thee: maak je je het jezelf gemakkelijk door een eenvoudig theezakje aan je gasten te geven of ga je voor een kopje speciaal?

Allure

Het serveren van losse thee heeft allure. Niet alleen qua uitstraling, ook qua smaak. Voor de thee in een standaard zakje gestopt wordt, worden de theebladeren gemalen. Dit zorgt voor smaakverlies, wat je bij de losse thee veel minder hebt. Immers, de losse thee hoeft niet in een klein zakje te passen. Misschien vind je het een hoop gedoe of een dure kwestie, maar losse thee is ook nog eens zuiniger. Je hebt minder thee nodig voor meer smaak. Uiteraard is een theezakje goedkoper in aanschaf, maar ben je geen horecaondernemer geworden omdat je de gasten wilt verwennen? 

Duurzaam en zonder suiker

Wist je dat voor de productie van theezakjes veelal plastic wordt gebruikt? De verpakking is in elk geval niet voor de volle honderd procent afbreekbaar. Dat maakt dat er plasticdeeltjes in het kopje thee terechtkomen. Daarnaast is ook nog eens bekend dat de grote theefabrikanten suiker toevoegen aan hun thee. Veel mensen hebben daar geen idee van en denken voor een gezond drankje te gaan. Bij losse thee is dat niet het geval. 

Waar haal je het vandaan?

Losse thee kun je overal kopen. Misschien zelfs bij de groothandel waar je altijd je spullen haalt. Of je zoekt een speciale theehandel op die online verkoop heeft. Vandaag aan de dag kun je van alles vanuit je luie stoel kopen. Kledingstukken, speelgoed, zelfs een plaswekker online kopen is een peulenschil. Thee is daarop geen uitzondering. Ga er eens voor zitten!

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.