Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Afschaffing toegangspas nog niet in zicht; aantal besmettingen loopt op

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 2275 positieve coronatests geregistreerd. Voor een maandag is dat het hoogste aantal sinds 23 augustus.

Op zondagen en maandagen zijn de aantallen positieve tests doorgaans het laagst. Dat komt doordat in weekeindes minder mensen zich laten testen bij de locaties van de GGD. In de weekeindes zijn wel veel Testen voor Toegang, maar 99,9 procent van die mensen is negatief, die testen brengen nauwelijks besmettingen aan het licht. In de loop van de week neemt het aantal testen bij de GGD doorgaans toe en lopen de aantallen positieve tests op.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 16.847 meldingen dat het coronavirus bij iemand was aangetroffen. Dat komt neer op gemiddeld 2407 nieuwe gevallen per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 11 september, precies een maand geleden. Het gemiddelde aantal nieuwe gevallen stijgt voor de elfde achtereenvolgende dag. In vergelijking met vorige week steeg het aantal positieve tests met 43 procent, de snelste stijging sinds half juli.

Veel positieve tests

Rotterdam telde 71 nieuwe gevallen, Den Haag 57, Amsterdam 52, Utrecht 39 en Almere 36. Ede (33) en Staphorst (29) hadden naar verhouding veel positieve tests, net als in de afgelopen week.

Het aantal positieve tests van zondag is op maandag flink aangepast. Het aantal gevallen op die dag ging omhoog van 2288 naar 2759. De GGD had 471 positieve tests wel op tijd doorgegeven, maar door een technische storing had het RIVM die meldingen aanvankelijk niet verwerkt. Dat is alsnog gebeurd.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg maandag met vijf. Het gaat om inwoners van de gemeenten Eindhoven, Nunspeet, Echt-Susteren, Geldrop-Mierlo en om iemand uit de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven. Het kan soms een tijdje duren voordat het RIVM bericht krijgt dat iemand aan de gevolgen van de besmetting is gestorven.

In de afgelopen week zijn 25 sterfgevallen door corona gemeld, omgerekend drie tot vier gevallen per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau de voorgaande week, maar het is wel lager dan in de weken daarvoor.

Minder dan tien ic-opnames

Vrijdag berichtte het ANP dat de Telegraaf via Haagse bronnen had vernomen dat de coronapas nog niet verdwijnt als de druk op ziekenhuizen blijft toenemen. Wanneer er dagelijks minder dan tien opnames op de intensive care zijn en minder dan veertig op de verpleegafdelingen, komt de afschaffing van het CTB in beeld. Met de oplopende besmettingen lijkt dit nog niet in beeld te komen.

Door: ANP
Lees ook: 
Afschaffing toegangsbewijs pas ter sprake bij minder dan tien IC-opnames

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.