Brasa Bar en Kitchen in Purmerend verkozen tot Nederlands beste terras

Het beste terras van Nederland is te vinden in het centrum van Purmerend. Brasa Bar en Kitchen is dit jaar de winnaar van de Terras Top 100. De bar deed al eerder mee aan de verkiezing. Ook toen bleven ze niet onopgemerkt. In 2018 veroverden ze de derde plek en het jaar daarop de tweede. Terrassen kunnen zichzelf opgeven en worden door een mystery guest bezocht. Het jaarlijkse evenement is een initiatief van vakblad Misset Horeca en voor de branche een maatstaf. Dit meldt het AD.

Als gast word je volgens het juryrapport erg hartelijk ontvangen en begroet bij Brasa. Er wordt bij het terras aandacht besteed aan elk detail. De jury laat weten dat ze hier van bedienen echt een vak maken. Op het nippertje heeft Brasa ‘De Zoes’ uit Helden en ‘Hofman’ uit Alkmaar, goed voor een tweede en derde plek, verslagen. De zaak neemt de ‘eretitel’ over van het winnende bedrijf in 2019: terras ‘De Werf’. In 2020 vond er vanwege corona geen verkiezing plaats. 

Twee barren

Eigenaar Arwin Versteyen heeft vorig jaar flink geïnvesteerd in meer ruimte, een extra keuken en meer personeel. Er is nu voor honderdtwintig gasten plek in het restaurant en voor honderdtachtig mensen op zijn terras. Brasa heeft twee barren: een cocktail- en ginbar en eentje voor andere versnaperingen. Versteyen is enorm trots, maar gaat niet lekker achterover leunen. Hij maakt dan ook kenbaar dat je er als team, elke dag weer met dezelfde gedrevenheid en passie moet staan.
 

Meeste deelnemers uit Noord-Holland

Alle provincies deden dit jaar mee aan de Terras Top 100. Net als de voorgaande editie kwamen de meeste deelnemers weer uit de provincie Noord-Holland. Er deden in totaal achttien terrassen mee uit dit gewest, waarvan drie uit Alkmaar en vier uit Amsterdam. Na Noord-Holland leverde Gelderland, met 15 terrassen de meeste deelnemers aan. Ook Zuid-Holland bleef niet achter en deed met dertien terrassen mee aan de verkiezing. Hiervan waren er drie uit Rotterdam.
 
Door: Nationale Horecagids