Normal_rss_entry-315953

Sommige nachtclubs sluiten uit voorzorg hun deuren om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Clubs maken die keuze vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in het land en enkele meldingen van besmettingen in nachtclubs sinds deze op 26 juni weer open mogen. Hoewel meerdere eigenaren hiervoor kiezen, is dit volgens KHN geen trend.

"Uiteindelijk maken horecaondernemers zelf deze afweging," zegt een woordvoerder. Volgens de zegsman kiezen ook genoeg clubs ervoor om open te blijven. Dat is met behulp van coronatoegangsbewijzen, die bezoekers kunnen laten zien in de CoronaCheck-app, weer mogelijk. "Op veel plaatsen was de testcapaciteit afgelopen weekend veel beter geregeld en ook de app werkte goed", zegt de woordvoerder.

Onder meer Club Nyx en Exit Café in Amsterdam besloten toch om weer dicht te gaan. "Het is niet makkelijk voor ons, maar gezien het oplopende aantal besmettingen en de geringe informatie die we hebben, vinden wij het voor dit weekend niet verantwoord open te gaan," schrijven de clubs op Twitter. "De risico's zijn afgelopen week erg hoog gebleken in combinatie met de huidige toegangsregels die we strikt hebben gehanteerd."

Ook Bon Bini Veendam gaat weer dicht vanwege het oplopende aantal besmettingen. "Helaas zien we dat het aantal besmettingen weer zorgwekkend toeneemt. Wij als Bon Bini, voelen ons verplicht om hierin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen," schrijft de club op Facebook. "De veiligheid van onze bezoekers en ons personeel staat bij ons voorop. Wij houden de berichtgeving vanuit de overheid nauwlettend in de gaten en hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer open te gaan."

Bij club 1841 in Sneek is het al misgegaan, schrijft de zaak op Facebook, waardoor zij ondanks de versoepelingen dicht moeten. "Er is afgelopen weekend iemand met corona bij ons op stap geweest, hierdoor zijn ook een aantal medewerkers van ons besmet geraakt. Wij kunnen dan ook niet anders dan onze verantwoordelijkheid nemen en komend weekend onze deuren gesloten houden."

Door: ANP