Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drukke uitgaansnacht, politie grijpt in bij café in Tilburg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Op verschillende plekken in het land zijn zaterdagavond hordes mensen op uitgaansgelegenheden afgekomen, nu het weer toegestaan is voor kroegen en nachtclubs om de deuren te openen. Volgens politiewoordvoerders was het druk in de binnensteden, maar waren er over het algemeen weinig noemenswaardige incidenten. Bij een populair café in Tilburg moest de politie optreden toen er gedrang ontstond in de rij. In Arnhem werden vijf mensen aangehouden in verband met vernielingen, overlast, bedreiging en mishandeling.

In de rij bij het Tilburgse Café Philip aan de Korte Heuvel raakten enkele mensen onwel door het gedrang. "De portiers en eigenaren riepen de hulp in van de politie. Die hebben geprobeerd de drukte te reguleren en mensen wat meer afstand te laten houden. Maar toen dat niet lukte, is de deur even op slot gedaan om aan te geven dat er geen mensen meer binnen konden komen. Toen het weer wat kalmer was en mensen zich hadden verspreid, konden de deuren weer open", aldus een politiewoordvoerder.

Net als in Tilburg was het in Breda vroeg druk, met veel jonge mensen die ervan genoten eindelijk weer een avondje te kunnen stappen. "Wat opvallend was, was dat veel mensen vroeg dronken waren, waarschijnlijk omdat ze eindelijk weer konden", aldus de woordvoerder. Toch was de uitgaansdrukte niet heftiger dan op een 'normale' stapavond voor corona. "Er waren wat kleine incidentjes, een belediging hier en een wildplasser daar, maar verder geen bijzonderheden."

Levendigheid

Op beelden op sociale media is te zien dat het onder meer in Arnhem, Enschede en Rotterdam ook druk was, met volle straten en lange rijen voor kroegen. De burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, liep afgelopen nacht mee met agenten en handhavers. "Voor gastvrij Arnhem is uitgaan een kunst die de meesten van ons vrij goed in de vingers hebben", schrijft Marcouch op Twitter. "Wij waren blij zoveel drukte en levendigheid te zien in onze stad. Houden zo, dus vandaar ook streng en met droge ogen vijf aanhoudingen tegen vernielingen, overlast, bedreiging en mishandeling." Naast een vrolijke nacht was het voor de burgemeester en de handhavers ook "een vermoeiende nacht", schrijft Marcouch. "Maar dat hebben wij graag over voor iedereen die van gezelligheid houdt. Zorg goed voor elkaar, ook de komende Oranje-avond! #MakeMyCityProud".

Ook in Den Haag en Utrecht zaten de cafés vol, maar de politie heeft daar geen meldingen van heftige incidenten gekregen. "In die zin is het rustig geweest", aldus een woordvoerder. In Amsterdam was het volgens de politie "een ontzettend drukke nacht". Een wijkagent meldt op Twitter dat er zoveel overlastmeldingen binnenkwamen dat agenten met nachtdienst langer moesten doorwerken.

Door: ANP

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.