Normal_pexels-cottonbro-4252146

Vind je je keuken niet meer zo mooi, maar wil je niet gelijk de hele keuken vervangen? Met een paar kleine aanpassingen, kun je jouw keuken al een heel andere look geven! Zelfs wanneer je niet zo’n groot budget hebt. Lees gauw verder voor een aantal creatieve oplossingen voor een snelle keuken make-over.

Koop mooie pannen

Heb je nog van die oude, simpele pannen? Jammer, want pannen mogen best gezien worden in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan pannen in een opvallende kleur, die je ook wanneer je niet aan het koken bent op het fornuis kunt laten staan. Dat geeft je keuken al gelijk een heel andere sfeer!

Haal nieuw textiel in huis

Wist je dat het soort textiel dat je hebt hangen, heel bepalend is voor de look & feel van je keuken? Mocht je dus nog van die verwassen hand- en theedoeken hebben hangen, dan wordt het tijd om deze te vervangen voor een paar mooie nieuwe. Wat dacht je van mooie hand- en theedoeken met een leuke print of in een felle kleur? Je kunt kiezen voor een set, maar het is ook leuk om de verschillende hand- en theedoeken met elkaar te mixen. 

Neem een wijnkoelkast!

Ben je een wijnliefhebber? Dan kan een wijnklimaatkast eigenlijk niet ontbreken in de keuken. Het is niet alleen handig voor het opslaan van wijn, maar door de luxe uitstraling zorg je gelijk voor een heel gave eyecatcher in de keuken!

Ga voor een andere kleur op de muur

Een kleurtje op de muur staat niet alleen leuk, je kunt er ook het kookgedeelte mooi mee afbakenen. Dat is helemaal handig wanneer je een open keuken hebt. Houd je niet zo van felle kleuren? Dan kan dit ook heel subtiel, door bijvoorbeeld voor een iets donkerdere of lichtere tint te gaan dan de kleur in de rest van de keuken. Je kunt ook kiezen voor schoolbordverf, zodat je gelijk recepten en boodschappenlijstjes kunt opschrijven.

Verf de keukentegels

Naast een andere kleur op de muur, kun je er ook voor kiezen om de tegels in de keuken te verven. Tegenwoordig bestaat er heel goede tegelverf, waarmee je de tegelwand een mooie opknapbeurt kunt geven. Wil je liever niet verven? Dan kun je ook kiezen voor leuke tegelstickers, bijvoorbeeld met een Portugese print. Zo krijgt je keuken gelijk een frissere look!