Daan Smeltzer van Stan & Co en FIG in Utrecht neemt met veel plezier deel aan 'Honderd Voor De Horeca'. Links staat Antoine Pex van Work2B

Al ruim een jaar heeft de horeca te maken heeft beperkingen en sluitingen. Het jonge en ambitieuze recruitmentbedrijf Work2B schiet de horeca nu te hulp met de gratis werving van 100 nieuwe medewerkers. Deze zomer dreigt alweer een flink tekort aan goed personeel en veel horecabedrijven zitten dan opnieuw met de handen in het haar. 

Wie is Work2B

 
Work2B is gespecialiseerd in het werven, selecteren, uitzenden en onboarden van klantcontact-professionals. Het bedrijf werd medio 2019 opgericht door de twee ondernemers Rory Smit en Dirk Jan Hildebrand. Met het hoofdkantoor in Almere bedienen ze landelijk hun gestaag groeiende klantenbestand van bedrijven die, al dan niet in opdracht van anderen, klantcontactdiensten voeren. Omdat Work2B zich richt op banen waar je doorgaans gemakkelijk in kunt stappen, breidt de succesvolle recruiter haar werkgebied dus nu uit richting horeca. 
 
Het eerste jaar werden bijna 600 sollicitanten aan een baan geholpen en nog voor het bereiken van de tweede verjaardag staat de teller op ruim 1.500. Een enorme groei dus. De succesfactoren bestaan onder andere uit een zelfontwikkeld softwaresysteem (ATS) en een branchedeskundig en resultaatgericht recruitmentteam, met in totaal 14 medewerkers en een rijke en actieve database. 
 

Steuntje in de rug

 
Waarom schiet Work2B de horeca eigenlijk te hulp? ‘In ons korte bestaan had het heel gemakkelijk slecht kunnen aflopen doordat de vraag in onze business volledig was weggevallen. Omdat we binnen de klantcontactbranche de wind een beetje mee hadden, hebben we kunnen overleven’, aldus directeur Hildebrand. ‘Work2B biedt banen waar je gemakkelijk in kunt starten en dat geldt ook voor werken in de horeca. Omdat we ons verbonden voelen met zoveel horecamensen die die onzekere tijd hebben beleefd, willen wij de branche graag onze steun verlenen.’ 

 

Branchedeskundig team

 
Sinds maart van dit jaar is Antoine Pex aan het salesteam van Work2B toegevoegd. Hij heeft een uitgebreide staat van dienst in recruitment voor horeca en de event branche en staat u graag te woord over de verdere details van de actie. Ook de recruiters komen uit de branche, spreken de taal en weten daarmee feilloos wat kandidaten in huis moeten hebben. Zo zorgt Work2B in no-time voor de juiste selectie kandidaten.
 

Hoe gaat de actie in zijn werk

 
Omdat de horeca ondanks alle steunmaatregelen een groot deel van haar personeelsbestand kwijt is en het belangrijk is dat ieder druk moment ten volle wordt benut, maakt Work2B het de horecaondernemer gemakkelijk om de nieuwe collega tegen lage kosten aan te nemen. Zo worden er geen wervingskosten in rekening gebracht. Ook kan de ondernemer of de HR-afdeling ervoor kiezen om de medewerker op uitzendcondities of op eigen contract te laten starten. Dit scheelt per medewerker al gauw tussen de 1.000 en 2.500 euro aan kosten. 
 
Per horecabedrijf worden maximaal tien gratis geworven medewerkers geplaatst. Die keuze is gemaakt om zoveel mogelijk hotels, restaurants en café’s te laten profiteren. In de komende periode zal Work2B de inschrijving openen. Ondernemers kunnen zich dan inschrijven en al binnen enkele weken gebruik maken, in de hoop dat de maatregelen verder worden versoepeld en de omzet verder gestaag kan herstellen. 

Door: Nationale Horecagids