Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Top 2000-dj's gaan uit van een leeg café

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De organisatie van de Top 2000 durft niet te rekenen op een gevuld café dit jaar. Top 2000-dj Wouter van der Goes zegt dat ze voor nu in ieder geval uitgaan van geen publiek. "Zo hoeven we niets af te zeggen, maar mocht er versoepeld worden dan willen we dolgraag het publiek toelaten", legt de presentator uit.

In oktober werd al bekend dat het Top 2000 café in Beeld en Geluid in Hilversum - waar vanuit de lijst wordt gepresenteerd - ondanks de coronamaatregelen wel weer is opgebouwd. "Het café staat. En als het mag, gaan de deuren open. Maar dat weten we voor nu nog niet", aldus Van der Goes.

Ook Top 2000-dj Frank van ‘t Hof omhelst de ingetogen versie van het café dit jaar. "Het is in essentie een radioprogramma en de muziek is uiteindelijk waar het om gaat", legt hij uit. Van der Goes vindt het bovendien een positief signaal dat de Top 2000 niet afgeblazen is. "Het is fijn dat ondanks corona deze traditie doorgaat. Die 2000 liedjes gaan hoe dan ook gedraaid worden en stemmen kan gewoon thuis."

Spatschermen

Liefhebbers van de Top 2000 hoeven om gezelligheid niet verlegen te zitten. De radiozender heeft thuispakketten gemaakt waarmee mensen het cafégevoel thuis kunnen nabootsen. Dit pakket bestaat onder meer uit bierviltjes, vlaggen en een immense poster van het café. "De poster wilden we er per se bij. Die hangt ook in de vergaderruimte en is zo tof", zegt Van ‘t Hof.

Dinsdagmorgen zijn de eerste dj’s Van der Goes en Van ’t Hof, samen met een aantal andere bezorgers, het land ingetrokken om de pakketten thuis te brengen bij de mensen. De koeriers stapten in een bus die van binnen volledig omgetoverd was in het Top 2000 café. "Het is een klein mobiel cafeetje vol spatschermen", legt Van ‘t Hof uit, die samen met Wouter van der Goes in het busje zit.

Mensen kunnen tot 7 december 17.00 uur stemmen op de Top 2000. De lijst is vanaf 25 december tot en met oudejaarsdag dagelijks op NPO Radio 2 te horen.

Door: ANP

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.