Kermis Midden- en West-Brabant

Alle kermissen in de regio Midden- en West-Brabant die tot 1 november op de agenda staan zijn afgelast. Hiertoe heeft gisteren besloten. Die acht het op dit moment onverantwoord om kermissen door te laten gaan, omdat het coronavirus lokaal en regionaal opnieuw oplaait en het aantal besmettingen, met name onder jongeren, flink toeneemt. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 

Op een kermis komen traditioneel veel mensen samen, ongeacht hoe groot een kermis is, zo stelt de Veiligheidsregio. Bij de meeste kermissen kan een soepele doorstroming met 1,5 meter tussen bezoekers niet georganiseerd worden, omdat deze op één locatie plaatsvinden, vaak in de buurt van horeca. Hierdoor ontstaat een aanzienlijke kans op een grote groep stilstaande mensen op korte afstand van elkaar, met alle risico’s op besmettingen. 
 

Handhaving extra ingewikkeld

 
Omdat jongeren onder de 18 jaar, een belangrijk doelgroep voor kermissen, niet de afstand van 1,5 meter naar elkaar moeten hanteren en naar anderen wel, is de handhaving extra ingewikkeld. Om te voorkomen dat het annuleren van een kermis in de ene plaats leidt tot nog meer drukte bij een kermis in de andere plaats in de omgeving, is dit besluit genomen voor de gehele regio Midden- en West-Brabant. Eerder besloot de gemeente Tilburg de kermis in Udenhout, die plaats zou vinden van 29 augustus tot en met 1 september, af te gelasten
 
Door: Nationale Horecagids