Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Klanten verleiden en bedienen na de versoepelde coronamaatregelen

Door Kiwa
schedule 10 min
location_on [xx]km
Op 1 juni is het zo ver: dan mogen horecazaken weer gasten ontvangen. Een verhaal met twee kanten. Want enerzijds gelden er nog steeds een aantal belangrijke regels en anderzijds is het de vraag of mensen al bereid zijn om weer met onbekenden samen op één terras of in één café of restaurant te zitten. De angst regeert bij veel mensen nog steeds en het is nog maar de vraag of die angst niet sterker blijkt te zijn dan de behoefte om weer uit te gaan eten of een biertje of wijntje te drinken buiten de deur. Wat kun je als horecagelegenheid doen om de komende tijd toch te  verdienen aan klandizie? 

COVID-19 certificering behalen 

Het liefst ga je natuurlijk verder waar je gebleven was vóór de lockdown: met het ontvangen en bedienen van gasten. Ondanks de zichtbare, fysieke maatregelen die je kunt treffen, kan het echter zo zijn dat mensen niet overtuigd zijn van de veiligheid voor hun gezondheid in jouw horecagelegenheid. Dit kan een reden zijn voor mensen om weg te blijven. Wat wél vertrouwen schept, is een keurmerk dat aantoont dat jij aan alle protocollen en geldende eisen op het gebeid van preventiemaatregelen voldoet. Dit kan nu met behulp van COVID-19 certificering. Dit keurmerk is er voor organisaties en bedrijven die de preventiemaatregelen die ze nemen in het kader van het coronavirus willen laten toetsen aan de landelijk geldende eisen. Bedrijven die voor het behalen van het keurmerk gaan, krijgen periodiek een door Kiwa uitgevoerde beoordeling, waarbij de protocollen en preventiemaatregelen van het bedrijf gecontroleerd worden. Voldoet het gevoerde beleid aan de geldende richtlijnen, dan levert dat je bedrijf het COVID-19 keurmerk op. Met dit keurmerk op zak bied je potentiële klanten meer zekerheid over de getroffen preventiemaatregelen en geef je ze aanzienlijk meer reden om over hun angst heen te stappen en toch jouw horecagelegenheid op te zoeken. Omdat ze weten dat het bij jou goed zit.  
 

Alternatieve manieren van verkoop 

Tijdens de lockdown hebben veel horecagelegenheden zich gestort op het bezorgen van maaltijden en licht alcoholische dranken om toch wat omzet te draaien en contact met klanten te houden. Om dat mogelijk te maken, is door handhavers het een en ander door de vingers gezien. Lang niet alle horecazaken hebben immers een vergunning om voedsel te bezorgen of te laten afhalen. Daarnaast mogen horecagelegenheden eigenlijk helemaal geen gesloten flessen verkopen. Met de heropening van de horeca ligt het ook voor de hand dat die aanvullende vrijheden ingetrokken worden. Daarom is het ontwikkelen van een duurzaam alternatief voor dit soort verkoop verstandig.    
 
Wat betreft maaltijden kan dit een kwestie van een vergunning aanvragen zijn, maar waar het de verkoop van drank betreft is een andere weg nodig. Daarom zie je nu links en rechts cafés die gaan samenwerken met slijterijen om bijvoorbeeld hun bieraanbod ook langs deze weg – geheel legaal – te verkopen. Een goede slijterij voor speciaalbier is ook in deze tijd van fijnproevers nog steeds geen vast gegeven, dus vaak is het voor de slijterij waarmee samengewerkt wordt een mooie kans om ook het biermenu van een café aan te kunnen bieden. Dit is voor het café dan een manier om voor aanvullende verkoop te zorgen, in het bijzonder aan stamgasten die nog niet klaar zijn om zelf weer in een horecagelegenheid te gaan zitten. Dit is met name een goed alternatief voor kleinere cafés met dusdanig weinig zitplaatsen dat er met de anderhalve meter-regels weinig te verdienen valt.   


Klein café? Organiseer exclusieve toegang voor groepen

Heb je zo’n klein café en daarmee dus ook weinig ruimte om verschillende groepen uit elkaar te zetten? Dat is een probleem dat het openstellen van je horecagelegenheid onrendabel kan maken. Maar een klein café is ook snel gevuld, wat betekent dat één groep met een noemenswaardige omvang genoeg kan zijn voor een vol café. Een alternatief business model zou dan kunnen zijn om iedere dag of in tijdvakken je café te laten afhuren door een grotere groep mensen die wél dichter bij elkaar mogen komen omdat ze samen één groep vormen. Om dit actief te promoten, kun je contact opnemen met vaste gasten om te vragen of hier interesse in is. Zo kun je ondanks de anderhalvemeter-regels toch nog een fatsoenlijke omzet draaien.
 
 
Door Kiwa
Sir Winston Churchill-laan 273
10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.