Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Brouwers bieden horecaondernemers verlichting

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Bierbrouwers bieden horecaondernemers financiële verlichting nu zij door de verplichte sluiting van hun zaken vanwege de coronacrisis in de problemen komen. Zo krijgen kroegeigenaren die een pand van een brouwer huren ruimer de tijd om aan de huurverplichting te voldoen. Datzelfde geldt voor terugbetalingen van door brouwers verstrekte leningen. Ook bier dat mogelijk over de datum raakt, nu het niet verkocht wordt, mag kosteloos terug naar de brouwer. Op het moment dat zaken weer open mogen, wordt dan evenveel vers bier geleverd.

Grolsch geeft horecaondernemers die panden van de brouwers huren 60 dagen respijt met de huurafdracht. Diezelfde verruiming wordt ook voor leningen gehanteerd. Voor bestellingen die tot en met 16 maart zijn gedaan krijgen kroegeigenaren 30 dagen langer de tijd om deze te betalen.

Ook bij Heineken worden desgevraagd de nodige maatregelen genomen om caféhouders en andere uitbaters van horecazaken bij te staan. De maatregelen van Heineken komen overeen met die van Grolsch zoals het verlengen van betalingstermijnen van openstaande facturen, het opschorten van rentebetalingen of het verrekenen van de reeds opgebouwde bonus. Verder brengt Heineken geen kosten in rekening voor verhuur van materialen voor evenementen die op het laatste moment zijn afgeblazen.

Flexibel

Het samenwerkingsverband van Nederlandse brouwers maakte eerder al bekend zich flexibel op te stellen richting de horeca. De brouwers denken graag mee met ondernemers bij het vinden van oplossingen. De individuele brouwers kijken van geval tot geval naar mogelijkheden om hun horecaklanten tegemoet te komen. Daarnaast steunen ze de horeca richting de overheid om zo snel mogelijk met passende steunmaatregelen te komen.

Verder hebben toeleveranciers aan de sector op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland het platform Help de Horeca opgetuigd. Daarop worden klanten van horecazaken aangemoedigd om een waardebon te kopen van hun favoriete horecazaak. Vanaf zaterdag kunnen consumenten de waardebonnen bestellen. Daarmee blijft geld binnenkomen bij horecaondernemers die daarmee bijvoorbeeld weer hun huur kunnen betalen. De waardebon kan worden ingewisseld op het moment dat zaken weer open zijn.

Naast verschillende kleine en grote brouwers zitten ook groothandels, drankenproducenten en levensmiddelenbedrijven achter dit initiatief. Zo’n 3600 horecaondernemers hebben zich inmiddels aangemeld voor het platform.

Door: ANP

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.