Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stadsbrouwerij Rood Noot in Utrecht wordt sociaal-culturele hotspot met horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Een groep ondernemers gaat van Stadsbrouwerij Rood Noot in de Utrechtse wijk Leidscherijn een plek maken waar ontmoeten, werk en zingeving centraal staan. De oude, monumentale stadsboerderij wordt hiervoor gerestaureerd en ingericht als een stadsbrouwerij met een horecavoorziening. Ook de gemeente is enthousiast, en kent nu een subsidie van ruim 680.000 euro toe. Dit meldt de gemeente Utrecht.
De gemeente is enthousiast over de plannen om van Stadsbrouwerij Rood Noot een culturele ontmoetingsplek te maken: “De monumentale boerderij wordt een nieuwe hotspot op de Cultuuras Leidsche Rijn Centrum, waarbij de stadsboerderij wordt ingepast in de nieuwe omgeving. De ondernemers richten zich op mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, door hen een passende werkplek of dagbesteding te bieden.” 
 

Naar voorbeeld van De Prael

 
De aanpak van Stadsbrouwerij Rood Noot is gebaseerd op het concept van brouwerij De Prael met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen. Achter het initiatief zitten drie lokale ondernemers met ervaring in zorg, welzijn en horeca, die gezamenlijk de monumentale boerderij uit 1880 hebben aangekocht van de gemeente Utrecht. 
 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

 
De subsidie die nu door het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Utrecht is toegekend, zal vooral worden gebruikt voor de restauratie en herinrichting van het pand. Hierbij zal ook de hulp worden ingeschakeld van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en toekomstige medewerkers. In afstemming met de gemeentelijke dienst monumentenzorg is er nu een restauratiebeschikking afgegeven voor het nationaal restauratiefonds.
 

Sociale onderneming

 
Door de bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) zijn de ondernemers in staat een sociale onderneming op te zetten in het nieuwe stadsdeelcentrum. Een onderneming waar de mensen die er werken centraal staan en waar alle werkzaamheden worden afgestemd op kwaliteiten en mogelijkheden van de doelgroepen. 
 
Stadsbrouwerij Rood Noot ligt ‘ingeklemd’ tussen de snelweg A2, het Amsterdam-Rijnkanaal, Park Leeuwensteijn en het spoor. Een oude website van theater Rood Noot, dat ooit in de boerderij huisde, is nog in de lucht.
 
Door: Nationale Horecagids
10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.