Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Minder 'tierelantijnen' in nieuwe reeks Café Hendriks & Genee

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wilfred Genee en Hélène Hendriks keren zondag terug op de buis met hun talkshow. Het duo heeft veel geleerd van de kritiek op de drukte in de eerste reeks van Café Hendriks & Genee en er zijn dan ook een aantal onderdelen geschrapt, vertellen ze in het AD.

Rubrieken als de jukebox en de kijkersvraag, de prominente rol van de barmannen en de afsluiter van Willibrord Frequin zijn gesneuveld. "Ik denk dat de tierelantijnen misschien wat storend waren, doordat het tempo te hoog lag. Daardoor had je als kijker het gevoel dat we haast hadden", blikt Wilfred terug. Om meer rust te creëren werd daarom besloten sommige onderdelen niet te laten terugkeren in de Veronica-show. "Tegelijk moet je je realiseren dat we wel in een café zitten. We maken geen Pauw, geen Jinek. Dit is het uurtje op de zondagavond. Even uitbuiken van het weekend, terugkijken en vooruit."

Voor Hélène was het wennen om na haar ervaring met sportprogramma's een talkshow te presenteren. "Natuurlijk bereid ik me zorgvuldig voor, lees ik me in en verdiep ik me in de gasten, maar dat betekent niet dat je er al bent. Ik moet me hierin ontwikkelen." De presentatrice volgt nu meer de actualiteit en heeft zich extra verdiept in interviewtechnieken. Zo praatte ze met Jeroen Pauw, die een bedrijf heeft dat gespecialiseerd is in het afnemen van interviews. "Dan keken we interviews terug en namen we ze door. Op die manier probeer ik dan technieken bij te leren."

Mix

In de eerste aflevering zondagavond zijn Klaas Dijkhoff, Britt Dekker en Paul de Leeuw te gast. "Een mooie mix. Een serieuze toon met Klaas Dijkhoff, misschien wel de toekomstige minister-president. Britt is natuurlijk Britt...", zegt Wilfred. Hélène vult haar collega aan. "En Paul de Leeuw. Die heeft hetzelfde dna als wij, houdt van het onvoorspelbare."

Dat Paul als RTL-gezicht aanschuift in een Talpa-productie, is volgens Wilfred geen probleem. "Iedereen mag langskomen. Natuurlijk kennen we de concurrentiestrijd tussen Talpa en RTL, maar we hebben geen restricties gekregen. Waarom niet gebruikmaken van elkaar?"

Door: ANP

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.