Normal_rss_entry-206814

Het populaire festival Milkshake, dat jaarlijks plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, kent dit jaar een primeur. Op zondag 28 juli wordt dit festival volgens de organisatie het eerste ter wereld waar officieel getrouwd kan worden in het bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Erwin Olaf spreekt dan tijdens de ceremonie over de liefde voor diversiteit. De stichting For All Who Love Foundation wil hiermee vieren dat Nederland het allereerste land was waar je als lhbti-koppel met elkaar in het huwelijk kon treden. Het trouwkoppel wordt in de watten gelegd door de organisatie en partners, zoals een hotel waar het kersverse koppel de eerste huwelijksnacht zal doorbrengen.

Voorafgaand aan Milkshake vindt op vrijdag voor de vierde maal een mini-versie van het populaire festival plaats. Op vrijdag 26 juli ontvangt de stichting For All Who Love Foundation zo’n 750 verstandelijk beperkten die samen met hun begeleiders een Mini Milkshake-experience ondergaan.

Johnny de Mol als barman

Diverse bekende Nederlanders hebben zich aangemeld om die dag als vrijwilliger aan de slag te gaan, zoals Johnny de Mol, Robbert van den Bergh, Ferry Doedens en Koen Kardashian. Ook Ted Langenbach, Jeroen van den Berg en Joost van Bellen draaien een bardienst.

Door: ANP