Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Creatief reclame maken in je horecazaak: 4 tips

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De horeca heeft er de laatste jaren hard aan moeten trekken en het budget voor extra promotionele activiteiten is flink geslonken. Na het verlagen van de leeftijdsgrens en het invoeren van het rookverbod hebben bijna alle zaken wat geleden. Maar nu het zonnetje zich weer steeds vaker laat zien komt er natuurlijk weer een seizoen vol mogelijkheden aan. Hét moment om weer even wat extra reclame te maken voor jouw horecazaak. Maar hoe kun je dit nu op de meest creatieve en wellicht zelfs goedkope manier doen? We geven je een aantal tips.

1. Je bierviltjes bedrukken

De meest logische en makkelijkste manier is natuurlijk je bierviltjes voorzien van je logo. Bierviltjes zijn namelijk een van die items die regelmatig in de hand genomen of zelfs mee naar huis genomen wordt; en ze zijn daarnaast ook nog eens altijd zichtbaar en in gebruik. Zorg dat niet alleen je logo, maar ook andere bedrijfsgegevens op de bierviltjes vermeldt staan. Koppel er eventueel een leuke actie aan vast welke ervoor zorgt dat mensen de bierviltjes mee naar huis nemen. “Schrijf de meest geheime gedachte van dit moment op dit viltje en lees het morgen nog eens terug” bijvoorbeeld.

2. Gebruik die krijtborden!

Krijtborden krijg je over het algemeen gratis aangeleverd van de leveranciers van je dranken. Heb je er nog geen? Neem dan gewoon even contact met ze op. Je zal ze over het algemeen namelijk gratis, of voor een kleine prijs geleverd krijgen. Door wat onderzoek te doen naar, of een cursus te volgen in belettering kun je van jouw krijtborden ware spektakels maken. Ideaal om de nieuwste biertjes op te promoten, maar natuurlijk ook leuk om acties of evenementen op te marketen. Bespaar je ook nog eens wat energie aan die neon reclameborden.

3. Denk in details

Het zijn juist de kleine dingen die jouw zaak uniek maken; en zo ook wanneer het gaat om de promotie van je zaak. Denk aan dingen als de frietbakjes en placemats of zelfs je glazen en cocktailprikkers. Een leuke placemat die graag door klanten mee naar huis genomen wordt kan je reputatie en naamsbekendheid ontzettend veel goed doen; én is ook nog eens een handige, goedkope manier om buiten de deur reclame te maken.

4. Een leuke give-away

En die placemats vallen dan ook meteen onder de categorie giveaways. Vind iets leuks, iets kenmerkend voor jouw organisatie dat je aan je klanten en bezoekers mee kunt geven. Van placements met leuke kortingsacties tot kleurplaten voor de kinderen; je kan alle kanten op!
 

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.