Omzet

Goed nieuws voor horecaleveranciers in Nederland: door de verwachte stijging van de omzet in de horeca zullen horecaondernemers ook in 2019 een beroep op je doen. Hoewel de omzetgroei in 2019 minder groot zal zijn als in de voorgaande jaren, zijn er voor jou als horecaleverancier (food en/of non-food) veel kansen om in te spelen op de groei in de horeca. 

Economische groei: stijging van de omzet in de horeca 

Dat het goed gaat met de economie is inmiddels geen verrassing meer. Ook de horeca profiteert flink van de economische groei: de omzet van hotels, cafés en restaurants stijgt opnieuw in 2019 (naar verwachting met 2 tot 4 procent). Jumbo Groep Holding BV maakte recent nog bekend dat de omzet van restaurantketen La Place in 2018 maar liefst gestegen is met meer dan 20%. De arbeidsmarkt is momenteel erg krap: de horecasector kampt met een groot tekort aan arbeidskrachten. Horecabedrijven hebben veel moeite met het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. 
 

Kansen voor horecaleveranciers 

Voor jou als horecaleverancier is de verwachte omzetstijging in de horecabranche in 2019 een fijn vooruitzicht. De KHN (Koninklijke Horeca Nederland) deed een onderzoek onder ongeveer 1.000 horecaondernemers in Nederland. De resultaten van dit onderzoek liegen er niet om: maar liefst 72% van de horecaondernemers heeft veel vertrouwen in 2019. Dit is echter nog niet alles: 97% is van plan om zich dit jaar bezig te houden met nieuwe activiteiten of wil bestaande activiteiten uitbreiden. Hierdoor zullen horecabedrijven nog meer een beroep doen op horecaleveranciers. Om de verwachte groei bij te kunnen benen, zal er veel vraag zijn naar zowel food als non-food. Ook jij als horecaleverancier zal dus de vruchten plukken van de omzetgroei in de horeca. Dit wordt een jaar met veel kansen voor horecaleveranciers. Duurzaamheid is de trend van 2019. Hier zal aankomend jaar dan ook steeds meer aandacht voor zijn. 
 

Horecasupply.nl 

Horecasupply.nl is de online non-foodpartner van vele horecaondernemers. Bij deze horecaleverancier kun je terecht voor tal van producten: horecaservies, horecaglazen, horecabestek, barbenodigdheden, tafelartikelen, buffetpresentatie, keukenartikelen, horeca-apparatuur en transport- en serveerwagens. Ook biedt deze horecaleverancier tal van HACCP-artikelen voor een optimale hygiëne in jouw horecabedrijf. Denk daarbij aan stellingen, schoonmaakbenodigdheden en afvalbakken. Horecasupply.nl levert o.a. aan de A’dam TOREN, gelegen aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord.