Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Caps bedrukken voor de horeca: 5 tips

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
In een horecagelegenheid wordt vaak gedacht aan reclame op de bedrijfskleding. Je wilt immers duidelijk onderscheid maken tussen de gasten en de bediening. Maar een cap met reclame komt niet altijd voor. Hierbij vijf tips om om caps te drukken in de horeca.

Tip 1: Hoofd van personeelsleden beschikbaar

Het keukenpersoneel is meestal verplicht een hoofddeksel te dragen. Maar ook het bedienend personeel heeft een hoofd beschikbaar. Dit is een prima kans om door middel van een pet meer reclame te maken. Uiteraard moet dit wel in de ambiance van je restaurant passen zodat je gasten zich er niet aan storen.

Tip 2: Korte maar krachtige boodschap

Je kunt bijvoorbeeld je petten drukken bij Matrijs voor een mooie cap. Maar de boodschap moet wel duidelijk zijn en meerwaarde hebben. Zorg er vooral voor dat de tekst niet te lang is. Want te veel woorden worden door veel mensen niet gelezen. De tekst of slogan moet ook krachtig zijn. Het publiek moet de slogan lezen en deze onbedoeld opslaan in hun geheugen.

Tip 3: Houd rekening met hygiëne

Omdat er in het bedrijf ook een schoonmaker en een kok werkt, moet een cap wel hygiënisch verantwoord zijn. De hygiëneregels voor een horeca onderneming zijn streng, houd er daarom rekening mee dat de cap geen vuil aantrekt en makkelijk afwasbaar is.

Tip 4: Comfort voor drager

Tijdens perioden van warm weer, zoals de afgelopen periode, moet de cap nog wel comfort bieden voor de drager. Want het werken is veel minder prettig als je het van de cap alleen maar warmer krijgt.

Tip 5: Verspreid petten onder klanten

Als een klant bij je horeca-onderneming heeft gegeten, zou je hem of haar een pet mee kunnen geven. Zeker voor kinderen is het een leuke weggever. Zij zullen overal met je caps gaan lopen zodat het meer aandacht op je restaurant vestigt.

De hoofden van de personeelsleden zijn kansen om meer reclame te maken. Het zorgt voor een vrolijke uitstraling van je bedrijf. Daarnaast kun je petten weggeven voor meer bekendheid van je bedrijfsnaam.

(Deze tips worden mogelijk gemaakt door Matrijs.nl)
 

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.