Derde werkplek in opkomst voor horeca door flexkantoren
AMSTERDAM – Een groeiend aantal zzp-ers maken gebruik van wegrestaurants, lunchcafé’s en hotellobby’s als derde werkplek. Flexkantoren spelen in op deze trend door het aanbieden van een kant en klaar kantoor voor een dag. Dat meldt Managers Online.
“Hier hebben ze gratis WIFI en de koffie smaakt goed,” zegt Chantal Velzen, organisatieadviseuse die regelmatig vanuit een koffieketen werkt.
Flexkantoren hebben veel concurrentie van de horeca. Horeca is een ‘gratis’ alternatief aldus Frank Derks, oprichter van Deskbookers.com
Aanbieders van flexkantoren ondervinden echter steeds meer concurrentie van de horeca als ‘gratis’ alternatief, verteld Derks.
Het flexibel werken is in de opkomst. Horecagelegenheden krijgen overdag steeds meer gasten. “Is hier ook wifi?, is een veel gestelde vraag. “Of je ziet ze onder de tafels kruipen op zoek naar een stopcontact “, vertelt Nick Bouma van CoffeeCompany Amsterdam.
“Bij de horeca is de drempel lager omdat de inloop gratis is, maar uiteindelijk betaal je je gratis werkplek daar via de koffie, thee en de lunch,” zegt Derks. “Of je nu een dag gaat zit werken bij Van Der Valk of bij een flexkantoor, onderaan de streep betaal je hetzelfde”.
© Nationale Horecagids