5 juni 2020 om 12:13
< 1 min lezen

GGD gaat reserveringsgegevens horeca gebruiken voor onderzoek

Reserveringsgegevens zoals namen en telefoonnummers die klanten bij restaurants en café's opgeven, worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Dat wil het kabinet. Mocht er dan iemand die besmet is met het coronavirus in dezelfde eet- of drinkgelegenheid aanwezig zijn geweest, dan kan de lokale GGD andere klanten daarover informeren.

Het gaat om de namen en telefoonnummers die klanten opgeven als ze een tafeltje reserveren bij bijvoorbeeld een restaurant. GGD’en kunnen deze gegevens alleen gebruiken “als klanten expliciet toestemming hebben gegeven aan de horecaondernemer om deze gegevens te delen met de GGD”. ‘Coronaminister’ Hugo de Jonge schrijft aan de Tweede Kamer dat hij met de sector om tafel wil om te kijken hoe “een dergelijke toestemming vormgegeven kan worden”.

Gebruik reserveringsgegevens

De minister onderzoekt ook “of het gebruik van reserveringsgegevens waardevol kan zijn in andere sectoren waar met reserveringen wordt gewerkt”.

Door: ANP

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Cafe

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland