6 mei 2020 om 17:03
< 1 min lezen

Horeca-ondernemer Meyer: heropening terrassen ‘halfbakken’ maatregel

Als het kabinet daadwerkelijk besluit dat de horeca per 1 juni alleen terrassen mag openen, dan is dat een "onbegrijpelijke en halfbakken" maatregel. Dat zegt horeca-ondernemer Laurens Meyer, die vorige week dreigde zijn ruim vijftig kroegen te heropenen als de overheid de sector geen perspectief biedt.

“Dit is alleen een oplossing voor zaken met een groot terras of aan zee”, zegt Meyer. De ondernemer houdt wel een slag om de arm omdat het om uitgelekte plannen gaat, maar hij roept nog altijd op tot meer perspectief voor de horeca. “In Duitsland en Spanje mogen cafés eerst gedeeltelijk open en daarna helemaal. Met zoiets kun je aan de slag.”

Pinksteren

Behalve die twee landen noemt Meyer nog een reeks Europese landen op waar de horeca meer mag dan hier. “Ik snap niet zo goed waarom wij er zoveel slechter voor zouden staan dat we daar achteraan moeten lopen.”

Ook praktisch gezien heeft Meyer nog een aanmerking. “Volgens mij is 1 juni Tweede Pinksterdag. Zo’n maatregel moet je eigenlijk voor Pinksteren in laten gaan.”

Door: ANP

Relevante artikelen

Alles van cafe
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland