1 oktober 2015 om 16:59
< 1 min lezen

Maatjesharing Europees erkend

BRUSSEL (ANP) - Hollandse maatjesharing, ook wel bekend als Hollandse Nieuwe, is door de Europese Commissie erkend als een traditionele specialiteit uit Nederland. Eerder kregen basterdsuiker en boerenkaas dat stempel al.

Haring met de naam Hollandse Nieuwe moet voldoen aan een aantal eisen. De traditionele Nederlandse manier waarop de jonge haringen worden gekaakt, gerijpt en gezouten is nu erkend door Brussel. Ook de Duitse benaming, Holländischer Matjes, geniet nu Europese bescherming.

De Europese lijst van traditionele specialiteiten telt ruim 1290 producten, waaronder mozzarella en diverse Belgische biersoorten. Producten die op de lijst staan zijn ‘gegarandeerd’ op traditionele wijze gemaakt of samengesteld.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland