Gastronomisch festival kiest voor Zwolle
ZWOLLE – Zwolle presenteert zich deze zomer tijdens een internationaal gastronomisch festival als gastvrije stad en regio. Het festival bestaat onder meer uit een culinair congres van internationale chefs, kookwedstrijden, demonstraties en een boerenmarkt.
De gemeente ondersteunt het festival, dat met eerdere edities in het buitenland veel publiciteit en culinaire innovatie wist te genereren. De gemeente stelt als partner 50.000 euro beschikbaar om de eerste Nederlandse editie van het tweedaagse festival, met een (inter)nationale uitstraling en aantrekkingskracht, naar Zwolle te krijgen.
Zwolle is de enige Nederlandse stad met vijf Michelinsterren, de culinaire kwaliteitsaanduiding.
Niveau
Zwolle heeft nu al een uitstekende reputatie als stad met een gevarieerd en hoogwaardig culinair aanbod. In 2008-2009 was Zwolle al Hoofdstad van de Smaak. Dat initiatief zorgde, blijkt uit onderzoek, al voor een versterking van de culinaire sector in de stad.
De verwachting is dat het gastronomische festival ook voor een blijvende kwalitatieve en economische impuls voor stad en regio zorgt. Onder meer door extra werkgelegenheid in de culinaire sector. Als partner van het festival zet de gemeente daar ook op in.
Het meerdaagse festival wordt georganiseerd door Chef’s Sache, dat veel en goede ervaring heeft opgedaan met soortgelijke evenementen in het buitenland. Chef’s Sache werkt daarbij nauw samen met het gerenommeerde Zwolse restaurant De Librije.
De verwachting is dat daarmee een kwalitatief hoogstaand en internationaal aansprekend evenement ontstaat.
© Nationale Horecagids
Via nieuwsbank