Food Film Festival in Amsterdam
AMSTERDAM – De tweede editie van het Food Film Festival vindt plaats op 16, 17 en 18 maart in Studio/K in Amsterdam. Opnieuw wordt voedsel in al zijn facetten belicht. Naast een volledig nieuw filmprogramma worden er dit jaar weer kookworkshops georganiseerd, is er een kunst- en designprogramma en zijn er nieuwe voedseldebatten.
Het festival biedt, naar eigen zeggen, bezoekers een inspirerende plek om meer kennis op te doen over goed voedsel, samen te eten, te koken en te feesten. Volgens de organisatie is een bewuste omgang met voedsel de eerste stap naar een duurzamer voedselsysteem.
Vermakelijke, ontroerende en belangrijke voedselverhalen worden op het Food Film Festival verteld. Ook heeft het festival een eigen restaurant, waar jonge chefs een duurzaam menu koken.
Dit jaar organiseert het festival meer kookworkshops, omdat deze vorig jaar binnen twee uur waren uitverkocht. Verder is er onder meer een muziek- en feestprogramma, een boerenmarkt, een talkshow, een kinderprogramma en een pop-up winkel met een aantal exclusieve items.
Actuele voedselvraagstukken besproken
Opnieuw stelt het Food Film Festival actuele voedselvraagstukken aan de kaak. Het festival is kritisch over problemen in het huidige voedselsysteem rond gezondheid, milieu en de internationale verdeling van voedsel, maar is optimistisch over oplossingen in de toekomst.
Festivalbezoekers worden op een positieve manier bewust gemaakt van manieren waarop zij zelf bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem.
Het festival heeft op de aankomende editie speciale aandacht voor de toekomst van landbouw, de voedselverbinding tussen stad en land en de positie van jonge boeren. Ook houden inspirerende jonge ondernemers een elevator pitch over hun visie op het voedsellandschap.
Het Food Film Festival is een initiatief de Youth Food Movement (YFM). De Youth Food Movement is een jongerennetwerk dat kennis verspreidt en actie voert onder Nederlandse jongeren ter promotie van een good, clean & fair voedselsysteem.
Dat houdt in dat ons voedsel in de toekomst milieuvriendelijk geproduceerd wordt, voor een eerlijke prijs verhandeld wordt en bovenal lekker en gezond is.
Het netwerk bestaat uit jonge consumenten, chefs, boeren, producenten, studenten en beleidsmakers. YFM Nederland is opgericht in 2009 op de principes van Slow Food en maakt onderdeel uit van de gelijknamige internationale beweging.
Klik hier voor meer informatie.
© Nationale Horecagids