De kok als ambassadeur van lekker en gezond eten
ZWOLLE – BioVak viert op 18 en 19 januari 2012 haar eerste lustrum. Dit bijzondere feit is voor de beursorganisator ICEM aanleiding voor een bijzonder congres op de tweede dag van deze inmiddels flink uit de kluiten gegroeide vakbeurs.
Er wordt dan onder leiding van Bertus Buizer (Buizer Advies) een Horeca congres gehouden, dat zal worden geopend door directeur Dick Slootweg van FoodService bedrijf Deli XL, de hoofdsponsor van dit Horeca congres op deze feestelijke BioVak-editie.
BioVak vindt net als de vorige keer weer plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle. In de 5 jaar tijd is de beurs elk jaar fors gegroeid. Vorig jaar telde de BioVak 354 stands en 17.000 bezoekers. Op de komende BioVak van18 en 19 januari 2012 rekent ICEM op 400 stands en ruim 20.000 bezoekers.
Het merendeel van de deelnemers aan het Horecacongres zal naar verwacht uit koks bestaan. Het doel is vooral om duurzaam en biologisch werkende ondernemers in de land- en tuinbouw meer te betrekken bij de Horeca en andersom.
Duurzame landbouw en energie
In het Horeca congres staat de kok als ambassadeur van lekker en gezond eten centraal. Om het congres een hoog praktisch gehalte te geven, zal een ervaren 2 sterrenkok met de nodige naam en faam een van de inleiders zijn. Na afloop van het congres vindt er een biologische lunch plaats, waarna de deelnemers aan de workshops van hun voorkeur kunnen deelnemen.
Na de workshops kunnen de deelnemers al of niet onder begeleiding de vakbeurs bezoeken. Zij zullen dan voor de beursdeelnemers en -bezoekers herkenbaar zijn als kok, zodat er op de beursvloer wat gemakkelijker een goede interactie zal kunnen plaatsvinden tussen standhouders en beursbezoekers (voornamelijk producenten) enerzijds en koks anderzijds.
Aan het einde van de middag van deze tweede beursdag worden er een kookdemonstratie en een proeverij verzorgd in de lijn van het congresthema.
© Nationale Horecagids