20 september 2011 om 13:22
2 minuten lezen

Derde SmaakExplosies festival in Zaandam

ZAANDAM – SmaakExplosies, het bekende smaakfestival in Zaandam, wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Door food, design en art met elkaar te mengen wil de organisatie op een creatieve manier informatie bieden over alles wat met eten te maken heeft. Met ruim dertig stands, workshops en proeverijen biedt het festival een dag vol culinair plezier.

De derde editie van SmaakExplosies is leuker, creatiever, spannender en vooral smakelijker dan ooit tevoren. Er is meer te zien, meer te proeven en meer te ruiken. SmaakExplosies biedt smulpapen, culi’s, kunstenaars, ouders en kinderen, liefhebbers en professionals twee dagen vol culinaire en artistieke avonturen.

Creativiteit is de spil van alles, met koks als ware voedselkunstenaars en kunstenaars en acteurs die zich voor hun werken laten inspireren door eten en drinken. ‘Creativiteit stimuleert innovatie en SmaakExplosies wil graag een rol spelen op het gebied van innovatie en creativiteit, bij het bedenken van oplossingen in duurzaamheid van voeding’, aldus oprichter Bas Husslage.

Uitgebreid programma
Op het festival is van alles te doen op culinair gebied. Op het Chocoladeplein stelt Royal Duyvis Wiener BV bijvoorbeeld haar unieke chocolade machines ter beschikking zodat de bezoekers kunnen zien hoe in 2 uur chocolade wordt gemaakt.

In de unieke Bar in a Box container houdt De Bierverbinding een speciaalbierproeverij. In de Grote Hal kan worden geproefd van culinaire explosies van chef-koks Pjotr Rentinck (De Vijfde Smaak) en Ray Heistek (Keuken In). Verder is er duurzame vis van Fishes, het bedrijf van Bart van Olphen en op De Zaanse Schrans zijn er spraakmakende snacks van o.a. ganzenvlees en gefrituurde insecten.

Primeur
De bekende blogger Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder, schrijvers van Handboek voor de Vinex-jager, presenteren tijdens SmaakExplosies hun nieuwe boek Over Worst, een ode aan alles wat met worst, de meest culinaire manier van vleesverwerking, te maken heeft. De smaak te pakken? Leer dan van Meneer Wateetons in drie uur tijd hoe je zelf worst maakt.

Duurzaam karakter
De basis van het festival is duurzaam omdat de organisatoren het belangrijk vinden om zorg te dragen voor een gezonde en leefbare wereld in de toekomst.

Klik hier voor het volledige programma.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van evenementen
  • Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party
    • Evenementen

    Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party

    3 september 2025 om 10:37
  • Burgemeester Zandvoort: 'Ontzettend gezellige dag'
    • Evenementen

    Burgemeester Zandvoort: ‘Ontzettend gezellige dag’

    1 september 2025 om 12:36

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland